1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ehliyet Yenileme İçin Son Çağrı! Nüfus Müdürlüklerinde Randevu Savaşı Başladı!

Ehliyet Yenileme İçin Son Çağrı! Nüfus Müdürlüklerinde Randevu Savaşı Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nüfus müdürlüklerinde randevu almak, özellikle 1 Ocak 2016’dan önce alınmış ehliyet sahipleri için zorlu bir süreç haline gelmiştir. Bu eski ehliyetlerin yenileme süresi için sadece 3 ay kalmıştır. Bu durum zamanla daraldıkça, nüfus müdürlüklerinden randevu almak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Durumun böyle bir hal almasıyla, ehliyet sahiplerinin yenileme işlemleri sıkıntılı bir süreç haline gelmiştir. Bu konuda vatandaşlar defalarca uyarılmış olmasına rağmen, elini çabuk tutmayanlar ehliyetlerini yenileyememe durumuyla karşı karşıya kalabilecekleri konuşulmaktadır.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren geçersiz olacağı duyurulmuştur. Bu nedenle, eski tip ehliyet sahiplerinin belgelerini bu tarihe kadar yenilemeleri gerekmektedir. Yenilenme süreci için gerekli belgeler arasında sağlık raporu, harç ödemesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf bulunmaktadır. Belgeler tamamlandıktan sonra, randevu almak için internet ya da ALO 199 destek hattı kullanılabilmektedir. Yenilenen ehliyetler ise kargo ile belirtilen adrese teslim edilmektedir.

Ehliyet yenileme işlemi zamanında yapılmadığı takdirde ciddi para cezaları ile karşılaşılacaktır. 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmeyen ehliyetler geçersiz sayılacak ve normal harç tarifesi üzerinden yenileme işlemi yapılacaktır. İddialara göre, bu cezanın 2024 yılında 12 bin TL olacağı konuşulmaktaydı ancak güncel iddialar cezanın 13 bin TL’ye kadar çıkabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, ehliyet sahiplerinin belgelerini zamanında yenilemeleri ve gerekli işlemleri tamamlamaları önem taşımaktadır. Bu süreçte acele edilmesi ve gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Aksi halde, cezai durumlarla karşı karşıya kalınabilir ve bu durumun maddi kayıplara neden olabileceği unutulmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ehliyet Yenileme İçin Son Çağrı! Nüfus Müdürlüklerinde Randevu Savaşı Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin