1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ehliyetsiz Sürücünün Kaza Sonucu Yakalandığı Görüntüler Ortaya Çıktı! – Adalet Nasıl Sağlanacak?

Ehliyetsiz Sürücünün Kaza Sonucu Yakalandığı Görüntüler Ortaya Çıktı! – Adalet Nasıl Sağlanacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Mayıs günü saat 18.00 sıralarında, Sivas’ın organize sanayi bölgesinde E.B.G. isimli genç, babasının iş yerine ait olan 58 ABA 629 plakalı hafif ticari aracı izinsiz bir şekilde alarak trafiğe çıktı. E.B.G. idaresindeki araç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olan Fatih Yılmaz’ın kullandığı 58 AFH 778 plakalı motosiklete çarptı. Yaşanan kazanın ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kaza anı, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kazanın ardından gözaltına alınan E.B.G., adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E.B.G. hakkında Sivas Çocuk Mahkemesi’nde ‘taksirle adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açıldı. E.B.G., savcılık ifadesinde aracı izinsiz aldığını, hızının normalden biraz fazla olduğunu, direksiyonu motosikletin çıkmasına rağmen kıramadığını belirtti. Tutuksuz yargılanma talebinde bulunan genç, 3. duruşmada ‘kaçma şüphesi bulunmaması’ sebebiyle yaklaşık 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Ancak tahliye kararı, Fatih Yılmaz’ın ailesi tarafından tepkiyle karşılandı. Yılmaz’ın annesi Nimet Yılmaz, 16 yaşındaki ehliyetsiz bir çocuğa arabayı verilmesinin ve sonrasında yaşanan kazanın büyük bir kayba sebep olduğunu belirtti. Yılmaz, mahkemede manevi kayıplarından bahsettiğini ancak bu durumun dikkate alınmadığını ve ailenin de yargılanmasını talep etti. Olayın üzerinden geçen 3 ayın ardından serbest kalan E.B.G.’nin normal yaşamına devam etmesine karşın, Yılmaz ailesi acılarını yaşamaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ehliyetsiz Sürücünün Kaza Sonucu Yakalandığı Görüntüler Ortaya Çıktı! – Adalet Nasıl Sağlanacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin