1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nda Solucanlara Hayran Kaldı!

Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nda Solucanlara Hayran Kaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nda çalışan emekçilerle birlikte, “1. Etap TBM (Tünel Delme Makinası) İlerlemesi”ne tanıklık etti. İmamoğlu’nun yanında, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çankaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer bulunuyordu. TBM geçişi için düzenlenen etkinlik, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin’in bilgilendirme konuşmasıyla başladı.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın İstanbul’un batısı için büyük önem taşıdığını vurgulayan İmamoğlu, bölgenin uzun süredir ihmal edilen bir bölge olduğunu belirtti. Bu hat sayesinde, İstanbul’un Avrupa yakasının en batısıyla bağlantı kurulacak ve beklentileri karşılayacak bir hat olduğunu ifade etti. İmamoğlu, bu hattın 11 istasyondan oluşan 18,5 kilometrelik bir hat olduğunu ve bölgenin kaliteli ulaşımına olan katkısının çok önemli olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, 22-23 yıllık bir sürecin sonunda bu projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projede yaşanan gecikmeler ve aksaklıklara rağmen, projenin 2019 yılında devralındığında henüz şantiyenin dahi kurulmamış olduğunu belirtti. Ancak, İmamoğlu ve ekibinin büyük zorluklarla bu projeyi hayata geçirme gayretinde olduklarını ve 2020’nin sonunda çalışmalara başladıklarını söyledi.

İmamoğlu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun bir önceki döneminde sürdürülemez bir durumda olduğunu ve bu hattın şu anda yüzde 45 seviyelerinde ilerlediğini aktardı. Metro hattının tamamlanmasının kentin huzuru için çok önemli olduğunu ve metro hatlarının artmasıyla İstanbul’un ulaşım sorunlarının çözülebileceğini belirtti. İmamoğlu, siyasi kibir ve menfaatlerin değil milletin çıkarlarının ön planda tutulması gerektiğini vurgulayarak, metroların ve raylı sistemlerin millet için bir hizmet olduğunu söyledi.

İmamoğlu, siyasetin kutuplaştırıcı bir araç olmaktan çıkıp millete hizmet yarışına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. İktidar ve muhalefetin millete hizmet rekabetine girmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Hazine onayı gibi işlemlerin gecikmesinin ve projelerin engellenmesinin millete zarar verdiğini ve itibar kaybına neden olduğunu söyledi. İmamoğlu, millete hizmete odaklanmış ve adaletli yöneticilere ihtiyaç olduğunu belirterek, herkesin hizmet alanında başarıyla çalışması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nda Solucanlara Hayran Kaldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin