1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Elazığ Belediye Başkanı AKP’ye Katıldı!

Elazığ Belediye Başkanı AKP’ye Katıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın gerçekleşecek olan AKP’nin 23. kuruluş yıldönümü kutlama programında yeni isimlerin yer alacağı duyuruldu. 31 Mart yerel seçimlerinde Elazığ’ın Bükardi belde belediyesini kazanan YRP’li Başkan Ali Açmaz, dört ay sonra partisinden istifa ederek görevine bağımsız devam edeceğini açıklamıştı. Ancak şimdi Açmaz, AKP’ye katılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye başkanı Ali Açmaz, “AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümünde Ak Parti’ye geçmeye karar verdim. Ben eskiden beri Ak Partiliyim kurucularından birisiyim. Seçmenlerden herhangi bir tepki olmadı kendilerinden onay alarak Ak Parti’ye geçmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Açmaz daha önce yaptığı açıklamada istifasıyla ilgili, “Partimle herhangi bir sorun yaşamadım. Gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa etme kararı aldım. Şimdilik görevime bağımsız olarak devam edeceğim” şeklinde konuşmuştu.

AKP’nin kuruluş yıldönümü kutlama programında Ali Açmaz’ın yanı sıra diğer yeni isimlerin de katılması bekleniyor. YRP’li başkanın kararı önceden beklentileri karşılarken, partisinden istifa etmesi ve AKP’ye katılma kararı bazı çevrelerde şaşkınlık yarattı.

Ali Açmaz’ın AKP’ye geçiş süreci de parti içerisinde yankı uyandırdı. Bazı çevreler bu kararın ardında yatan nedenleri sorgularken, diğerleri de Açmaz’ın kararına saygı duyduklarını belirttiler. 23. kuruluş yıldönümünde partide yaşanan bu gelişme, AKP’nin geleceği ve stratejileri hakkında çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

Eski YRP’li başkanın AKP’ye geçmesiyle beraber muhalefet partileri de yeni bir durumla karşı karşıya kaldı. Elazığ’da yaşanan bu siyasi değişim, YRP’nin geleceği ve bölgedeki politik dinamikleri de etkileyebilir. Açmaz’ın AKP’ye katılmasının ardından Bükardi belde belediyesinde de bazı değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Tüm bu gelişmelerin ısınma turlarının başladığı bir dönemde yaşanması, Türkiye siyasetinde yeni tartışmaların ve gelişmelerin habercisi olabilir. AKP’nin 23. kuruluş yıldönümü kutlama programı, Ali Açmaz’ın parti değişikliğiyle birlikte daha farklı bir atmosfere sahne olacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Belediye Başkanı AKP’ye Katıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin