1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Elazığ Belediyesi’nde Muhalefetin Tepkisi: Performans Programları Yeterince Tartışılmadı!

Elazığ Belediyesi’nde Muhalefetin Tepkisi: Performans Programları Yeterince Tartışılmadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında 2025 yılı performans programı görüşmeleri yapıldı.

AKP’li başkanvekili Fatih Çelik başkanlığında yapılan toplantıda AKP’li meclis üyeleri performans programını hazırlarken muhalefetten görüş almamalarına MHP’li meclis üyesi Behçet Susmaz tepki gösterdi.

2025 performans programı CHP, YRP, MHP’nin ret oyuna karşılık AKP’lilerin evet oyuyla kabul edildi.

Perfornans planlarının bütçe hazırlanması sırasında bir köprü görevi gördüğünü belirten MHP meclis üyesi Behçet Susmaz, “Performans programları bu şekilde hazırlanmaz. Bize bir kitapçık veriyorsunuz her şey içinde hazırlanmış sonrada ‘sayın meclis bunu tasdik et’ diyorsunuz. Herhangi bir maddeyi değiştirme, erteleme, herhangi bir birimdeki miktarı başka birime aktarma imkanınız da yok.” dedi.

Susmaz, “Bize ileride bir 2025 yılı bütçesi gelecek bu bütçedeki birimlere ayrılan miktarlar bütçenin sonucu bu performans programında olanlar bunu değiştiremiyorsunuz. Kabaca yaptığım hesaplara göre yaklaşık performans programı 8 buçuk milyarlık bir miktara tekabül ediyor.” şeklinde konuştu.

“Bir şey yapmamıza fırsat verilmiyor” diyen Susmaz, “Müdürlüklere ayrılan bütçeler arasında dengesizlik olduğunu söyleyen Susmaz, “Performans programı hazırlanmadan önce belediye gelirlerini önce hesaplayacak ve komisyonlarla birlikte bu yatırımları belirleyecek. Dengeli, istikrarlı bir bütçe hazırlanması için bunun yapılması şarttır.” ifadelerini kullandı.

Susmaz, “Bu ofset baskıyla basılmış kağıdı ‘alın tasdik edin’ ifadesi meclise saygısızlıktır. Bizim birşey yapmamıza fırsat verilmiyor.” şeklinde eleştirilerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Belediyesi’nde Muhalefetin Tepkisi: Performans Programları Yeterince Tartışılmadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin