1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Elazığ’da Kemal Sunal’ın Propaganda filmini anımsatan skandal! Belediye, yüzlerce evi yerleşke dışında bıraktı ve muhtarı meclise almadı!

Elazığ’da Kemal Sunal’ın Propaganda filmini anımsatan skandal! Belediye, yüzlerce evi yerleşke dışında bıraktı ve muhtarı meclise almadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın Sarıçubuk köyünde yaşanan olay, Kemal Sunal’ın oynadığı Propaganda filminden hatırlanacak nitelikteydi. Elazığ Belediyesi tarafından yapılan köy yerleşke planının yenilenmesi sonucunda yüzlerce ev, okul ve sağlık ocağı yerleşkenin dışında kalmıştı. Muhtar Candan Karakaya, Eylül ayı meclis toplantısında bu sorunu meclis üyelerine anlatmak istedi ancak meclise alınmadı.

Sarıçubuk köyü muhtarı Candan Karakaya, belediyenin haber vermeden köy yerleşke planını değiştirdiğini belirterek, köydeki evlerin büyük bir kısmının yerleşkenin dışında bırakıldığını ifade etti. Bu durumu belediye yetkililerine sorduğunda belediye meclisi imar komisyonunda bu planın kabul edildiğini öğrendi. Ancak meclis toplantısına bu konuda konuşmak üzere girmek istediğinde engellenmişti. Karakaya, köy okulu, sağlık ocağı ve yüzlerce hanenin hizmetlerden mahrum kalacağını ve bu durumun hukuksuz olduğunu vurguladı.

Belediyenin çizdiği yeni yerleşke planının uygulanması durumunda altyapı ve doğalgaz hizmetlerinden yoksun kalacaklarını belirten Karakaya, köy sakinlerinin mağdur olduğunu dile getirdi. Belediyenin projesine dair açıklama yapamayan yetkililerin tek gerekçesi olarak “AFAD bize projeyi gönderdi, hak sahiplerine evler yapılacak” dediklerini aktardı. Ancak hak sahiplerine 2 bin konut yapılacağını öğrenen Karakaya, yasal haklarını kullanacaklarını ve genişletilmiş bir yerleşke planının yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Sarıçubuk köyünde yaşanan bu olay, köylülerin huzuru ve yaşam standartlarını olumsuz etkileyecek nitelikteydi. Muhtar Candan Karakaya, belediyenin habersiz aldığı kararların köy sakinlerini mağdur ettiğini vurgulayarak, yaşam alanlarının tekrardan düzenlenmesini istedi. Elazığ Belediyesi’nin bu konudaki adımlarının yasalara uygun olması, köy halkının haklarının korunması gerektiği üzerinde durdu. Mağduriyetin giderilmesi ve hizmetlerden eksiksiz faydalanabilmek için köy sakinlerinin karşılıklı olarak belediye yetkilileriyle iş birliği yapması gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da Kemal Sunal’ın Propaganda filmini anımsatan skandal! Belediye, yüzlerce evi yerleşke dışında bıraktı ve muhtarı meclise almadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin