1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Elazığ’da maden ocağına karşı mücadele başladı! Mahalle suları tehlikede!

Elazığ’da maden ocağına karşı mücadele başladı! Mahalle suları tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sugözü Mahallesi, Elazığ’ın Yedigöze mevkiinde bulunan Harput Mozaik Kireç Madencilik İthalat İhracat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi’ne ait kalker ocağı faaliyetleri, bölge halkı ve doğa üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Mahalle sakinleri, doğal su kaynaklarına verdiği zarar nedeniyle maden ocağının faaliyetlerini durdurulmasını talep ediyor.

Sugözü Mahalle Muhtarı Seda Gündoğan, üç mahalle muhtarı ve vatandaşlar, maden ocağına karşı bir araya gelerek mücadele etmeye başladı. Yedigöze bölgesindeki doğal su kaynaklarının kalker ocağından kaynaklı kimyasal etkilerden olumsuz etkilendiğini belirten Gündoğan, su kaynaklarını korumaya odaklandıklarını ifade etti. Mahallede yaşayan hanelerin sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayan Yedigöze su kaynaklarının azaldığını ve kimyasal kirliliğe maruz kaldığını belirtti.

Maden ocağındaki patlatmalar nedeniyle evlerin hasar gördüğünü ve mahallede tozun arttığını dile getiren Gündoğan, ayrıca ocağın taşınan malzemeleri nedeniyle yolların zarar gördüğünü ve can güvenliğinin tehdit altında olduğunu ifade etti. Bölgede tarım ve meyveciliğin önemli bir geçim kaynağı olduğunu ancak maden ocağının bu faaliyetleri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Maden ocağına karşı verilen mücadelede siyasilerin desteklerini aldıklarını belirten Gündoğan, sorunların çözümü için siyasi temsilcilerin çalışmalar yaptığını ve süreci takip ettiklerini aktardı. Bu sıkıntılarla karşı karşıya kalan mahalle sakinleri, doğal güzelliklerini ve su kaynaklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Nursel Serhatlıoğlu da maden ocağındaki dinamit patlatmalarının evlerine ve çevreye verdiği zararları dile getirdi. Evlerinin zarar gördüğünü ve sürekli korku içinde yaşadıklarını belirten Serhatlıoğlu, dinamit patlatmalarının su kesintilerine, yeşil alan kayıplarına ve tarımsal üretimde yaşanan olumsuzluklara neden olduğunu ifade etti.

Sugözü Mahallesi sakinleri, maden ocağının çevreye ve doğaya verdiği zararları yetkililere aktarmaya devam ederken, sorunların çözümü için umutlu bir şekilde bekleyişlerini sürdürüyorlar. Hayatlarını sürdürdükleri doğal ve tarihi güzellikleri korumak için verdikleri mücadelede, siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin desteklerini arkalarında hissederek umutlarını koruyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ’da maden ocağına karşı mücadele başladı! Mahalle suları tehlikede!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin