1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Elektrik Kaynaklı Yangının Acı Bilançosu: 12 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Kişi Etkilendi

Elektrik Kaynaklı Yangının Acı Bilançosu: 12 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Kişi Etkilendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan köyünde başlayan anız ile örtü yangını, rüzgarın etkisiyle birçok köyü etkileyerek büyümüştü. Mardin’in Mazıdağı ilçesine de yayılan yangında 12 kişi hayatını kaybederken, 78 kişi ise etkilenmişti. Diyarbakır ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, yangının elektrik kaynaklı olduğu tespit edilmişti. Yangında 15 bin dönüm arazi zarar görürken, 556 küçükbaş hayvan telef olmuştu. AFAD başkanlığı, valiliklere acil yardım ödenekleri göndermişti.

Yangın felaketinin yaşandığı Köksalan köyünde muhtar Hüseyin Çelebioğlu ve köylüler, yaşanan korkunç anları anlatmıştı. Alevlerin hızla yayıldığı köyde birçok insan ciddi şekilde yaralanmıştı. Köydeki insanların ve hayvanların zarar görmesinin yanı sıra, yangın sırasında şiddetli rüzgarın etkili olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Alevlerin hızla yayılması sonucu birçok aile büyük acılar yaşamış, hayvanlarını kurtarmaya çalışırken tehlikeye düşmüşlerdi.

Şemdin Demir, yangında 9 akrabasını kaybetmiş, yaşanan korkunç anları ve çabalarını anlatmıştı. Amcasının oğlunu yaralı kurtarırken diğer akrabalarının hayatını kaybettiğini belirtmişti. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayıldığı ve insanların kaçmaya çalışırken zor anlar yaşadığı bilgisi verilmişti. Köyde yaşayan insanlar, olayın çok hızlı geliştiğini ve yangının yayılmasını engellemekte zorlandıklarını aktarmışlardı.

Yangında hayatını kaybeden 12 kişiden 8’i Mardin’de, 4’ü ise Diyarbakır’da toprağa verilmişti. Kayıpların yakınları büyük bir acı içinde olanlarını kaybetmiş, köylüler ise yangının ardından zarar gören yerlerini onarmak için büyük çaba harcamışlardı. Yaşanan bu felaketin bölge halkı üzerinde derin bir iz bıraktığı, toplumun dayanışma içinde olduğu ve birlikte zarar görenlere destek vermek için çalışmalara başladığı bilgisi de paylaşılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrik Kaynaklı Yangının Acı Bilançosu: 12 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Kişi Etkilendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin