1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Elektrikli Araç Kullanıcıları Bayram Tatilinde Şarj Sorunu Yaşamadı!

Elektrikli Araç Kullanıcıları Bayram Tatilinde Şarj Sorunu Yaşamadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, Ramazan Bayramı tatili sırasında elektrikli araçlar için şarj problemi yaşanmadığını ve şarj istasyonlarının sorunsuz hizmet verdiğini belirtti. Türkiye’de 90 binden fazla elektrikli otomobil bulunduğunu ve şarj soket sayısının da 20 bine yaklaştığını ifade eden Bayram, sürücülerin tatil rotalarını planlarken şarj istasyonlarına dikkat ettiğini ve tavsiyelere uyarak sorunsuz bir şekilde seyahat ettiğini açıkladı.

Bayram, önceki yıllarda elektrikli araçların ve şarj istasyonlarının yetersizliği konusunda endişeler bulunduğunu ancak bu yıl yapılan testlerin başarılı geçtiğini vurguladı. Dünyada 12 milyondan fazla elektrikli araç bulunduğunu ve herhangi bir bölgede şebeke çökmesi gibi sorunlar yaşanmadığını belirten Bayram, Türkiye’nin de elektrikli araç kullanıcıları için başarılı bir deneyim sunmaya devam ettiğini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı şarj ağı yatırım destek paketinin sektöre olan yatırımları artıran bir etkiye sahip olduğunu belirten Bayram, yıl sonuna kadar Türkiye genelinde 35-40 bin arasında şarj soketi olmasının beklendiğini kaydetti. Bayram, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte şarj altyapısının da hızla gelişmeye devam edeceğine dikkat çekti.

Elektrikli araç kullanıcıları, Ramazan Bayramı tatili sırasında şarj konusunda herhangi bir problem yaşamadı ve şarj istasyonlarının sağladığı hizmetten memnun kaldı. TEHAD Başkanı Berkan Bayram, elektrikli araçların ve şarj altyapısının her geçen gün daha da geliştiğini ve Türkiye’nin bu konuda önemli adımlar attığını vurguladı. Yıl sonunda 35-40 bin şarj soketi sayısına ulaşılması beklenirken, elektrikli araçlar için şarj altyapısının daha da genişleyeceği öngörülüyor. Türkiye, elektrikli araç kullanıcılarına güvenli ve sorunsuz bir yolculuk deneyimi sunmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrikli Araç Kullanıcıları Bayram Tatilinde Şarj Sorunu Yaşamadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin