1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Elektrikli Araç Kullanımıyla Şarj İhtiyacında Patlama: Elektrik Tüketimi Yüzde 25 Arttı!

Elektrikli Araç Kullanımıyla Şarj İhtiyacında Patlama: Elektrik Tüketimi Yüzde 25 Arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi temmuz ayında önceki aya göre yüzde 25 artarak beklentilerin üzerine çıktı. Haziran ve temmuz aylarında elektrikli araç kullanımı ve şarj altyapısındaki çalışmaların hız kazanmasıyla şarj istasyonlarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) alınan bilgilere göre, haziranda 20 bin 65 şarj soketinde 579 bin 743 şarj işlemi gerçekleştirilirken, temmuzda 21 bin 529 sokette 686 bin 279 şarj işlemi yapıldı. Bu dönemde şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi haziranda 21 bin 350 megavatsaat iken temmuzda 26 bin 655 megavatsaate yükseldi.

Elektrikli araç kullanımının 2023 Ocak ayında 3 bin 81 olan şarj soket sayısı, yeni yatırımlarla 12 bin 84’e çıktı ve son verilere göre 21 bin 529’a ulaştı. Türkiye genelindeki şarj noktalarının 7 bin 722’si hızlı (DC), 13 bin 807’si yavaş (AC) nitelikte bulunmaktadır. Bu sayede şarj işlemi sayısında yüzde 18,4, şarj hizmetine bağlı elektrik tüketiminde ise yaklaşık yüzde 25 artış yaşandı. Elektrikli araçların kullanımının sürekli artması ve şarj altyapısındaki gelişmeler, gelecekte elektrikli araçlar için daha fazla şarj istasyonunun kurulmasına ve elektrik tüketiminin artmasına neden olabilir.

Temmuz ayındaki yüzde 25’lik artış, elektrikli araç kullanımının Türkiye’deki önemini ve talebini göstermektedir. Bu durum, elektrikli araç sahiplerinin şarj ihtiyaçlarını karşılayacak altyapının geliştirilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca, artan elektrik tüketimi çevre dostu araçların benimsenmesinin bir sonucu olarak değerlendirilebilir.

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte şarj hizmetine bağlı elektrik tüketiminin temmuz ayında yüzde 25 artması, sektördeki büyümenin ve gelecekteki potansiyelin daha da artacağını göstermektedir. Bu artışın devam etmesi durumunda, şarj altyapısının ve elektrik tüketiminin daha da gelişeceği öngörülebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrikli Araç Kullanımıyla Şarj İhtiyacında Patlama: Elektrik Tüketimi Yüzde 25 Arttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin