1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Elektrikli ve Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi! İşte Detaylar

Elektrikli ve Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil sahibi olmak isteyenler için sevindirici bir haber geldi. ÖTV indirimi resmi olarak duyuruldu ve bu indirim elektrikli ve hibrit araçlar için geçerli olacak. Bu indirim sayesinde, çevreyi koruyarak, cebinizi de koruyabileceksiniz.

Türkiye, çevre dostu elektrikli otomobilleri desteklemeye devam ediyor. Şu anda içten yanmalı motorlu araçlara en az yüzde 80 ÖTV uygulanırken, elektrikli araçlarda bu oran yüzde 10’a kadar düşebiliyor. Bu sayede, elektrikli araçlar daha uygun fiyatlarla satışa sunulabiliyor. Resmi açıklamaya göre, belirli kriterleri karşılayan PHEV (plug-in hibrit elektrikli araçlar) araçların ÖTV’si yüzde 30 olarak uygulanacak.

ÖTV indirimi sayesinde 2 milyon TL değerindeki sıfır kilometre PHEV araçlar artık 1.450.000 TL’den satılacak. Bu da 550 bin TL’lik bir indirim anlamına geliyor. Ancak bu fırsattan yararlanabilmek için PHEV aracın belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Aracınızın karbondioksit emisyonu kilometre başına 25 gramın altında olması, sadece elektrikle 70 kilometreden fazla menzile sahip olması ve motor silindir hacminin 1600 cc’yi aşmaması gerekiyor. Ayrıca, ÖTV matrahının 1.350.000 TL’yi geçmemesi de önemli bir kriter.

Eğer aracınız belirli kriterleri karşılıyorsa, ÖTV oranı yüzde 80 yerine yüzde 30 olarak uygulanacak. Aynı kriterlere sahip bir aracın vergisiz matrahı 1.350.000 TL’yi aşarsa, ÖTV oranı yüzde 80 yerine yüzde 60 olacak. Motor hacmi 1601-1800 cc arasında olan ve vergisiz matrahı 1.350.000 TL’nin altında olan araçlarda ise ÖTV yüzde 80 yerine yüzde 70 olarak uygulanacak.

Bu ÖTV indirimi, otomobil sahibi olmayı düşünenler için oldukça cazip bir fırsat sunuyor. Daha çevreci bir araca sahip olmanın yanı sıra, cebinizde de önemli bir tasarruf yapmanızı sağlayacak. Artık daha fazla kişi elektrikli ve hibrit araçlara yönelebilir ve bu sayede çevreye daha az zarar verilmesine katkıda bulunabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrikli ve Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi! İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin