1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Tüm Detaylarıyla Ortaya Çıktı!

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Tüm Detaylarıyla Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Eylül’de başlayan ve 1 Ocak 2025’te zorunlu hale gelecek olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) hakkında detaylar netleşti. Sistemin işleyişi hakkında bazı soruların cevapları da belli oldu.

İlanların doğrulandığı nasıl anlaşılacak? Doğrulanmış ilan logosu olan ilanlar yetki doğrulaması yapılmış olarak sunulacak.

Bireysel ilanlar nasıl verilecek? Bireysel ilanlar verilirken taşınmaz numarası girilerek malik ve hısımlık kontrolü yapılacak. Eğer ilan veren, taşınmazın sahibi, eşi veya kan hısımlarından biri ise ilan girişi tamamlanacak.

Emlak işletmelerinin ilan girişi nasıl yapılacak? Emlak işletmeleri taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip olmalı ve taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirilmelidir. Eğer yetki kontrolü başarılıysa ilan girişi gerçekleştirilecektir.

Tapu kaydı olmayan taşınmazlar için nasıl ilan verilecek? Tapu kaydı olmayan taşınmazlar için ilanlar “tapum yok” seçeneği işaretlenerek giriş yapılabilir. Bu kategoriye henüz kat irtifakı olmayan konut projeleri ve benzerleri de dahil edilecektir.

Taşınmazlar için verilen yetki iptal edilebilecek mi? Emlak işletmesine verilen yetki e-Devlet’ten iptal edilebilir ancak ilan yayından kalkmayacak, sadece yeni ilan girişlerinde kullanılamayacaktır.

Yetki süresi uzatılabilecek mi? Yetki süresi e-Devlet üzerinden en az 3 ay uzatılabilecektir.

e-Devlete erişimi olmayan yabancı mülk sahipleri için nasıl ilan verilecek? Eğer taşınmaz sahibi e-Devlet’e erişimi olmayan bir yabancı ise ilan verilemeyecektir.

Kiralık taşınmazlar için de uygulama zorunlu olacak mı? Hem satılık hem kiralık taşınmazlar için EİDS yetki doğrulaması zorunlu olacaktır.

Hisseli taşınmazlarda tüm hissedarların yetki vermesi gerekecek mi? Hisseli taşınmazlarda sadece bir hissedar yetki verebilecektir.

Uygulama tamamen devreye alındığında yayındaki ilanlar ne olacak? Mevcut ilanlar için bir değişiklik olmayacak ancak ilanın süresi dolduğunda EİDS üzerinden yetkilendirme sorgulanabilecektir.

Sonuç olarak, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) taşınmaz ilanlar için daha güvenilir ve düzenli bir platform sunmayı hedeflemektedir. Bu sistem sayesinde ilan verenlerin kimliği ve yetkileri daha net bir şekilde kontrol edilebilecek ve sektördeki standartlar yükseltilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Tüm Detaylarıyla Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin