1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Elon Musk, Robotaksi Tanıtımını Yeniden Belirledi: İşte Yeni Tarih!

Elon Musk, Robotaksi Tanıtımını Yeniden Belirledi: İşte Yeni Tarih!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, Tesla’nın robotaksi tanıtımını ertelediğini ve yeni tanıtım tarihini duyurdu. Şirketin, 2025’in ortalarına doğru yeni elektrikli otomobiller üretme niyetinde olduğu bildirildi. Bu süreçte tam otonom Tesla Robotaksi modeline odaklanan şirket, ucuz otomobil üretme projesini askıya aldı. Elon Musk, geçtiğimiz nisan ayında yapmış olduğu açıklamada robotaksi aracının 8 Ağustos’ta tanıtılacağını duyurmuştu ancak bu tarih ertelendi. Uzun süredir üzerinde çalışılan robotaksi projesinin ertelendiği iddiasını doğrulayan Musk, yeni tanıtım tarihini 10 Ekim 2024 olarak açıkladı.

Elon Musk, robotaksi tanıtımının ertelenmesinin nedenini önemli bir tasarım değişikliği talebi olarak belirtti. Toplantıda yaptığı açıklamada, gecikmenin aracın iyileştirilmesine olanak tanıdığını ve bu nedenle karar aldıklarını ifade etti. Milyarder girişimci, robotaksinin daha iyi bir şekilde sunulması için birkaç ay ertelemenin daha faydalı olacağını vurguladı.

Tesla’nın robotaksi projesinin yakın zamanda tanıtılması beklenirken, şirketin yeni elektrikli otomobiller üreteceği de gündeme geldi. Ancak şirketin öncelikli hedefi olan robotaksi projesi için diğer projelerin askıya alındığı belirtildi. Elon Musk, Tesla’nın robotaksinin önemine vurgu yaparken, tanıtımın gecikmesine rağmen sürecin aracın kalitesine olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Tesla CEO’sunun yapmış olduğu açıklamalar sonrasında, şirketin hedeflerinde ve planlarında değişikliklerin olabileceği belirtiliyor. Robotaksi tanıtımının ertelenmesine rağmen, Tesla’nın bu alandaki çalışmalarını sürdürerek teknoloji dünyasında önemli bir konuma sahip olmayı hedeflediği ifade ediliyor. Elon Musk’un liderliğindeki Tesla’nın ileri teknolojiye yaptığı yatırımlar ve yapmış olduğu geliştirmelerle dikkat çektiği bilinirken, robotaksi projesinin ne zaman sonuçlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elon Musk, Robotaksi Tanıtımını Yeniden Belirledi: İşte Yeni Tarih!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin