1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elon Musk’ın Serveti Tesla Hisseleriyle Eriyor!

Elon Musk’ın Serveti Tesla Hisseleriyle Eriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, Tesla hisselerindeki düşüş nedeniyle servetinde büyük bir azalma yaşadı. Bloomberg’in Milyarder Endeksi’ne göre, Musk’ın serveti yılbaşından bu yana 61 milyar dolar azalarak 168 milyar dolara geriledi. Bu düşüşle birlikte Musk, en zenginler listesinde dördüncü sıraya geriledi. 2021’de serveti 200 milyar dolara ulaşan Musk, sonraki dönemde Tesla hisselerindeki dalgalanmalar nedeniyle servetinin istikrarsızlaştığını gördü. 2023 yılında servetini 95 milyar dolar artırarak dünyanın en zengin insanı ünvanını kazanan Musk, şu an zirveden uzaklaşmış durumda.

Mark Zuckerberg ise Meta’nın sahibi olarak, 2024 yılında servetini en çok artıran isim oldu ve serveti 42.7 milyar dolarlık bir artışla 171 milyar dolara ulaştırdı. Zuckerberg, dünyanın en zengin üçüncü kişisi konumunda. Jeff Bezos ise Amazon’un kurucusu olarak 197 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci milyarderi durumunda. Serveti sene başından bu yana 20.2 milyar dolar artış gösterdi.

Dünyanın en zengin ismi ise Fransız lüks üreticisi Bernard Arnault. 5 Mart 1949 tarihinde Fransa’nın Roubaix şehrinde doğan Arnault, iş insanı Jean Leon Arnault’nun oğludur. Ecole Polytechnique Üniversitesinde mühendislik eğitimi alan Arnault, babasının inşaat şirketinde çalıştıktan sonra Financiere Agache ve Boussac Saint-Freres gibi önemli şirketleri bünyesine kattı. MHV şirketine önemli yatırımlar yapan Arnault, hissedarlık konumunda bulunarak LMHV’yi dünya çapında bir marka haline getirdi. Moda alanında da adını duyuran Arnault, 2011 yılından itibaren dünyanın en zengin ilk 5 kişisi arasında yer almaktadır.

Bu değişen servetler ve sıralamalar gösteriyor ki, milyarderlerin servetleri hızla değişebiliyor ve önemli dalgalanmalar yaşanabiliyor. Elon Musk’ın servetindeki düşüş, diğer milyarderlerin servetlerindeki artışlarla birlikte dünya zenginlik sıralamasında önemli değişikliklere neden oluyor. Bernard Arnault’un liderliği ise sürekli ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elon Musk’ın Serveti Tesla Hisseleriyle Eriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin