1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Elon Musk’ın Şirketi Twitter Brezilya’da Erişim Engeliyle Karşı Karşıya!

Elon Musk’ın Şirketi Twitter Brezilya’da Erişim Engeliyle Karşı Karşıya!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya mahkemesi, Elon Musk’ın sahibi olduğu X platformu için erişim engeli getirilmesi kararını başlattı. Kararın gerekçesi, X’in ülkeye yasal temsilci atamamakta ısrar etmesi ve mahkeme kararlarını uygulamaması olarak gösterildi. Musk, kararı ifade özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirdi ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’yı, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes’in kuklası olmakla suçladı. Bu durum X’e, sağ hükümetlerin taleplerini uygulama konusunda sorun çıkarmamasına rağmen sol yönetimlerin isteklerine “ifade özgürlüğü” gerekçesiyle karşı çıkmasına yönelik eleştiriler getirdi.

Londra Üniversitesi Öğretim Üyesi ve siyaset Bilimci Dr. Karabekir Akkoyunlu, Musk’ın X üzerinden devletlerle olan çatışmalara girerek aşırı sağ popülist siyasete bulaştığını belirtti. Akkoyunlu, Musk’ın Brezilya’daki siyasi duruma müdahalesinin sağın güçlenmesine hizmet ettiğini vurguladı. Ancak Akkoyunlu, Musk’ın diğer ülkelerde sansür taleplerine karşı daha uyumlu bir tavır sergilediğini söyledi ve Brezilya’daki tutumunu eleştirdi.

Akkoyunlu, devletler ile teknoloji şirketleri arasında artan bir güç mücadelesinin yaşandığını belirtti. Teknoloji şirketlerinin devletlerin hukukunu hiçe sayabileceği gibi devletlerden de güçlenebileceğini vurgulayan Akkoyunlu, bu tür çatışmaların demokrasi ve özgürlükler açısından nasıl etkiler yaratabileceğinin düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Teknoloji şirketleri ile devletler arasındaki ilişkinin nasıl olması gerektiği konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elon Musk’ın Şirketi Twitter Brezilya’da Erişim Engeliyle Karşı Karşıya!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin