1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emekli 10 Bin TL Alan SGK Başkanı, 3 Koltuk ve 3 Makam Arabasıyla Gündemde

Emekli 10 Bin TL Alan SGK Başkanı, 3 Koltuk ve 3 Makam Arabasıyla Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli olarak aylık 10 bin lira alan ve 3 koltuk ile 3 makam arabası kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Raci Kaya, İstanbul-Ankara arasında mekik dokuyarak ülke gündemine oturdu. İkamet ettiği evi İstanbul’da bulunan Kaya, Türkiye Kalkınma Bankası’nda da makamı olduğundan dolayı haftalık olarak İstanbul ve Ankara arasında seyahat etmekte olan makam arabasını artık bırakmak zorunda kaldı. İstanbul’da evi bulunan Kaya’nın bankaya ait olan makam aracı, haftanın iki günü İstanbul’dan Ankara’ya gitmekte ve diğer iki günü ise boş şekilde İstanbul’a dönmekteydi. Ancak iktidarın yayımladığı tasarruf genelgesi ile benzer durumdaki yöneticilerin makam araçları ile şehirlerarası seyahat etmesi yasaklandı. Bu nedenle Kaya’nın artık İstanbul’daki evine bilet parasını kendi cebinden ödeyerek uçakla gidip geldiği belirtildi.

SGK Başkanı Raci Kaya, SGK Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nda yönetim kurulu başkanlığı görevlerine sahip. Kaya’nın sahip olduğu iki araç ise biri Audi A6 diğeri VW Passat marka olan iki aracı iki farklı kamu bankasına ait olarak gözükmekte. Kiralık olarak kullanılan bu araçların yanı sıra yine Kalkınma Bankası’na ait Passat marka makam aracı ile Kaya’nın İstanbul-Ankara arasında taşınma işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Yaşanan gelişmeler sonucunda Raci Kaya’nın şehirlerarası seyahatlerini makam aracı ile yapmasına son verilerek tasarruf genelgesi ile tüm memurların da bu şekilde seyahat etmesi yasaklandı. Genelgede, memurların resmi taşıtlarla zorunlu durumlar hariç dışarıda görevlere gitmeyecekleri ve özel araçların kamu kurumlarının izni olmadan kullanılamayacağı belirtildi. Kaya’nın halen SGK Başkanlığı ve SGK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinden dolayı iki ayrı maaş aldığı, ancak Kalkınma Bankası’ndaki görevinden dolayı maaş ya da temettü almadığı da açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli 10 Bin TL Alan SGK Başkanı, 3 Koltuk ve 3 Makam Arabasıyla Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin