1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emekli Aylıklarında Büyük Zammın Detayları!

Emekli Aylıklarında Büyük Zammın Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda oy çokluğuyla kabul edilen vergi paketinde yer alan düzenleme ile en düşük emekli aylığı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarıldı.

Yılın ilk 6 ayına ilişkin enflasyon oranı yüzde 24.73 olarak açıklandı ve emeklilerin aylıklarına da yüzde 24.73 zam yapıldı. Buna göre, taban aylık 10 bin TL olan emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Dolayısıyla dul ve yetim aylıkları da artmış oldu.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, en düşük emekli maaşındaki artışı değerlendirirken, bu artışın yerinde bir adım olduğunu belirtti. Özellikle kök maaşı düşük olan emekliler için olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Dul ve yetim aylıkları ise, ölen emeklinin çocuk durumuna göre belirlendi. Örneğin, eğer ölen emeklinin hiç çocuğu yoksa eşine aylığının yüzde 75’i bağlanırken, çocuklara da belirli oranlarda aylık bağlandığı açıklandı.

Ödeme miktarlarını belirlemek için örnek bir hesaplama yapıldı. Örneğin, 20 bin TL emekli maaşı alan bir kişi vefat ettiğinde, eşine ve çocuklarına ne kadar ödeme yapılacağı hesaplandı.

En düşük emekli maaşı olan 12 bin 500 TL üzerinden yapılan hesaplamalara göre, ölen kişinin eşine ne kadar aylık bağlanacağı belirlendi ve ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi verildi. SSK emeklilerinin maaşlarının bu ay içerisinde ödenmesi bekleniyor ancak fark ödemelerinin sonradan da yapılabileceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli Aylıklarında Büyük Zammın Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin