1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Emeklilik Sistemindeki Sorunlar Gündemde: Ömer Fethi Gürer’den Çarpıcı Açıklamalar!

Emeklilik Sistemindeki Sorunlar Gündemde: Ömer Fethi Gürer’den Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki emeklilik sistemiyle ilgili ciddi sorunlara dikkat çekti. 2024’ün “emekliler yılı” ilan edilmesine rağmen, bu yılın emekliler için mutsuz bir dönem olduğunu belirten Gürer, emeklilerin kahvehanelerde ikinci çaylarını içemez duruma geldiğini ifade etti.
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmiş olmasına rağmen, Gürer’e göre bu rakam hala yoksulluk ve açlık sınırının altında kalmaktadır. Ayrıca Gürer, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ve tüm emekli maaşlarında kademeli düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti.
Gürer sözlerine şöyle devam etti: “Emeklilerin bayram ikramiyeleri de asgari ücret seviyesine yükseltilmeli. İntibak düzenlemesi yapılmalı, emekli maaş bağlama oranı 2008 yılında yüzde 70’ten yüzde 30’a düşürülmüştü, tekrar eski seviyesine getirilmelidir. Sağlık hizmetlerinde katkı payları tamamen kaldırılmalı, evi olmayan emekliye kira ve yakacak yardımı yapılmalı. Emeklilerin kamu misafirhanelerinde dört gün boyunca ücretsiz konaklama imkanı sağlanmalıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilik Sistemindeki Sorunlar Gündemde: Ömer Fethi Gürer’den Çarpıcı Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin