1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan BM Genel Kurulu’nda!

Emine Erdoğan BM Genel Kurulu’nda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin New York şehrinde düzenlenen BM 79’uncu Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 21-25 Eylül tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Başkanı Prof. Dr. Jeffrey Sachs’ı karşıladı. Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katılan Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen ‘Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk’ programına ev sahipliği yaptı. Programa, pek çok ülkeden devlet başkanlarının eşleri, bakanlar, milletvekilleri ve uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileri katıldı.

Emine Erdoğan ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir araya geldi ve Türkevi’nde düzenlenen ‘Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni’ ile ‘Afrika Yemek Kültürü’ kitabının tanıtımı programlarına ev sahipliği yaptı. New York’ta bulunan lider eşlerine özel öğle yemeği veren ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’ın UNGA Haftası için düzenlenen etkinliğe katılan Emine Erdoğan, lider eşlerine Fas çayı ikram etti.

Malcolm X’in kızı Ilyasah Shabazz’ı kabul eden Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak, BM Genel Sekreteri Çocuklara Yönelik Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğiyle düzenlenen ‘Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet’ programında konuşma yapan Erdoğan, çocukların korunmasına ilişkin küresel bir çağrıda bulundu ve koruyucu aileliği güçlendirmek için iş birliği çağrısında bulundu.

Emine Erdoğan’ın ABD’deki temasları tamamlandıktan sonra İstanbul’a döndü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan BM Genel Kurulu’nda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin