1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Emine Erdoğan Doğal Doğum Eylem Planı Tanıtımında Konuştu: “Doğal Doğumla Güçlü Bağların Temeli Atılıyor”

Emine Erdoğan Doğal Doğum Eylem Planı Tanıtımında Konuştu: “Doğal Doğumla Güçlü Bağların Temeli Atılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Konuşmasında, doğumun anne ve bebek arasında hayat boyu sürecek özel bir bağın kurulduğu hassas bir süreç olduğuna vurgu yaptı. Doğal doğumun anne ve bebeğin üzerindeki olumlu etkilerini anlattı ve sezaryen oranlarının yüksekliğine dikkat çekti.

Emine Erdoğan, doğal doğumun annenin hızlı bir şekilde toparlanmasını sağladığını ve bebeğin hayat boyu devam edecek bir güven ve sevgi bağı kurmasına olanak tanıdığını belirtti. Doğal doğumun, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve beyin gelişimini olumlu yönde etkilediğini söyledi. Türkiye’de dünyaya gelen bebeklerin yarısından fazlasının sezaryenle doğduğunu ifade ederek sezaryenin anne ve bebek üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceğini dile getirdi.

Emine Erdoğan, doğal doğumun önemini vurgulayarak, doğal destek yöntemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Normal Doğum Eylem Planı’nın yaygınlaştırılmasının önemine değindi. Doğal doğumla ilgili farkındalığın artırılması için medya ve akademik dünyanın önemli bir rol oynadığını belirtti.

Programda konuşan eski Türkiye ve Dünya Güzeli Azra Akın, doğal doğum deneyimini paylaşarak, tüm kadınların doğal doğumu yapabileceğini ifade etti. Kadınların gücünün farkında olmaları gerektiğine ve doğumun doğal bir süreç olduğuna dikkat çekti. Normal doğumun annelik sürecinde cesaret verici bir deneyim olduğunu aktardı.

Emine Erdoğan, tanıtım programında normal doğum oranı yüksek olan hekimler ve ebeleri plaketlerle ödüllendirdi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Emine Erdoğan’a teşekkür hediyesi takdim etti. Programın sonunda katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi. Tanıtım toplantısında, normal doğum ve sezaryen ameliyatın etkilerini anlatan bir tanıtım filmi de gösterildi. Emine Erdoğan, doğal doğumun önemine dikkat çekerek, tüm anne adaylarını doğal doğumu benimsemeye davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan Doğal Doğum Eylem Planı Tanıtımında Konuştu: “Doğal Doğumla Güçlü Bağların Temeli Atılıyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin