1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan, Oluremi Tinubu ile Vahdettin Köşkü’nde Buluştu

Emine Erdoğan, Oluremi Tinubu ile Vahdettin Köşkü’nde Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde buluşmak üzere davet edildiği İstanbul’a geldi. Görüşme sırasında, Oluremi Tinubu, Erdoğan’a davet için teşekkürlerini iletti. Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun bir yıl önce göreve gelmesi dolayısıyla, Erdoğan onu ve eşini tebrik etti. Erdoğan, Nijerya’nın önemli bir dost ülke olduğunu vurgulayarak, Tinubu yönetiminde ilişkilerin daha da güçleneceğine inandığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Afrikalı dost ve kardeş ülkelerle samimi ilişkiler içinde olduğunu ve Afrika ülkelerine destek olmaya devam edeceğini vurguladı.

Oluremi Tinubu, Erdoğan’ın Afrika’ya gösterdiği ilgi ve desteği takdir ettiğini belirtti. Görüşmede, Afrika El Sanatları ve Kültür Evi projesi hakkında bilgi verildi. Tinubu, Nijerya’nın zengin kültürel mirası hakkında konuşarak, bu projenin bu zenginliği tanıtma açısından önemli olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Tinubu’ya Afrika hakkında yazılan kitaplar ile gelecek “Afrika Yemek Kitabı” projesinden bahsetti. Tinubu, Erdoğan’ın Afrika kültürüne olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projeler aracılığıyla kadınların ve gençlerin güçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. İşbirliği fırsatlarını ele aldıkları toplantıda, kadın güçlendirme ve sosyal yardım alanındaki faaliyetler hakkında bilgi paylaşıldı. Tinubu, eğitimin önemini vurgulayarak, Yunus Emre Enstitüsü’nün iyi imkanlar sunduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Oluremi Tinubu ile Vahdettin Köşkü’nde Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin