1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan, Sachs’ı Türkevi’nde ağırladı: Sıfır Atık projesine destek verdi.

Emine Erdoğan, Sachs’ı Türkevi’nde ağırladı: Sıfır Atık projesine destek verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu dolayısıyla ABD’ye ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret kapsamında eşi Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Jeffrey Sachs’ı New York’taki Türkevi’nde karşıladı. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Sachs, görüşmede, 150 ülkeden 2 bin üniversiteyi içeren Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı aracılığıyla “Sıfır Atık” projesine sunabilecekleri katkıları konuştuklarını ve Emine Erdoğan’ın liderliğini takdirle karşıladığını belirtti. Sachs ayrıca, küresel kalkınmanın barış olmadan mümkün olamayacağını vurgulayarak, Türkiye’nin çatışmalara dair arabuluculuk ve çözüm çabalarının önemini vurguladı.

Görüşme sonrasında Sachs, 2023 yılında BM 78. Genel Kurulu’nda küresel imzaya açılan “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı”nı imzaladı. Emine Erdoğan ise Sachs’a imza dolayısıyla teşekkür etti. Daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için verdiği destek için minnettarlığını belirtti.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, BM 79. Genel Kurulu kapsamında New York Türkevi’nde Jeffrey Sachs ile bir araya geldiklerini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada “Sıfır Atık” uygulamasının önemine vurgu yaptıklarını paylaştı. Sachs’ın küresel sürdürülebilir kalkınma çözümleri ağıyla projeye sunabilecekleri katkıları ele aldıklarını belirtti. Küresel kalkınmanın barış ortamında gerçekleştirilebileceği konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Sonuç olarak, Türkiye’nin küresel düzeyde sıfır atık hedefine katkı sağlayacak iş birliklerini geliştirmeye devam ettiği ve bu alanda liderlik rolünü sürdürdüğü vurgulandı. Emine Erdoğan ve Sachs arasındaki iş birliği ve imzalanan belge, sürdürülebilir kalkınma ve çevre koruma konularında uluslararası iş birliklerini güçlendirme konusunda olumlu bir adım olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Sachs’ı Türkevi’nde ağırladı: Sıfır Atık projesine destek verdi.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin