1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan, Sırbistan’da Eğitime Destek Verdi: İşte Detaylar!

Emine Erdoğan, Sırbistan’da Eğitime Destek Verdi: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi ziyaretleri kapsamında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a eşi Emine Erdoğan’ın da eşlik ettiği görüldü. Ziyaret kapsamında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in eşi Tamara Vucic, Emine Erdoğan’ı sarılarak karşıladı. Ardından Emine Erdoğan, Tamara Vucic ile Türkiye Maarif Vakfı’na ait Belgrad’daki Maarif Baby Palace Anaokulu’nu ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve diğer yetkililer de hazır bulunarak lider eşlerine eşlik etti. Anaokulunda çiçeklerle karşılanan lider eşleri, okul öğrencilerince hazırlanan Sırp folklorik dansları ve şarkıları gösterisini izledi. Daha sonra bir sınıfı ziyaret eden Emine Erdoğan ve Tamara Vucic, öğrencilerle vakit geçirerek oyunlara katıldı, masalarına oturdu.

Ziyaret sırasında anaokulu öğrencileri de performans sergileyerek Emine Erdoğan ve Tamara Vucic ile birlikte fotoğraf çektirdiler. Ziyaretin sonunda Emine Erdoğan, Tamara Vucic tarafından okula hediye edilen akıllı tahta önünde fotoğraf çektirdi. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ziyaretin kendisine mutluluk verdiğini ve çocuklarla bir arada olmanın neşesini yaşadığını belirtti.

Türkiye Maarif Vakfı’nın Sırbistan’daki faaliyetlerine de değinilen paylaşımda, Mayıs 2019’da başlayan eğitim faaliyetlerinin Belgrad, Yeni Pazar ve Seniçe şehirlerinde toplam 518 öğrenci ile devam ettiği belirtildi. Vakfın, 5 okulda 449’u okul öncesi ve 69’u ilkokul seviyesinde olmak üzere faaliyet gösterdiği vurgulandı.

Emine Erdoğan, ziyaretin ardından çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştiren bir ortamda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye Maarif Vakfı’nın Sırbistan’daki eğitim faaliyetlerinin dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğine inandığını dile getirdi. Ziyaretin sonunda çocukların neşesi ve enerjisinin, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirten Emine Erdoğan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Sırbistan’da Eğitime Destek Verdi: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin