1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan ve Najat Maalla M’jid New York’ta Buluştu: Türkiye’nin Çocuk Projeleriyle İlgili Önemli Görüşme!

Emine Erdoğan ve Najat Maalla M’jid New York’ta Buluştu: Türkiye’nin Çocuk Projeleriyle İlgili Önemli Görüşme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 2012 yılında Türkiye’de aile bakımından yoksun her çocuğa sevgi dolu bir yuvanın verilmesi hedefiyle hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında çalışmalar yürüten Najat Maalla M’jid, New York’taki Türkevi’nde Emine Erdoğan ile bir araya geldi. M’jid, proje kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Erdoğan’ı tebrik etti. Gönül Elçileri projesinin ülke çapında yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yapan M’jid, çocukları bakım kurumlarına yönlendirmek yerine ailelerine kazandırmanın katkılarına işaret etti.

Emine Erdoğan ise kız çocuklarının güçlendirilmesi ve aile, eğitim alanındaki projeleriyle bilinen bir isim olarak görülmektedir. Görüşmede, Türkiye’nin göçmenler konusundaki çabalari da takdirle karşılandı. M’jid, Türkiye’nin tüm çocukların ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke olmasının önemini vurguladı.

M’jid, Gönül Elçileri projesinin küresel düzeyde yayılmasını önemsediğini belirtti. Emine Erdoğan’ın Gazze konusundaki çalışmaları da ele alınan görüşmeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Lübnan’daki çocukların yaşadığı acı durumun da konuşulduğu görüşmenin ardından M’jid, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk imzacısı olduğu Sıfır Atık İyi Niyet Beyanını imzaladı.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabında görüşmeye dair bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, çocuklar için yürütülen projeleri ve Gazze ile Lübnan’daki çocukların durumunu ele aldıklarını belirtti. Barışın acilen tesis edilmesi için çocukların sağlığı, güvenliğinin ön planda olduğunu vurgulayan Erdoğan, Gönül Elçileri projesine dair deneyimlerini paylaştığını ifade etti. M’jid’e gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Sonuç olarak, Türkevi’nde gerçekleşen görüşmede Emine Erdoğan ve Najat Maalla M’jid, Gönül Elçileri projesinin önemine vurgu yaparak çocukların hakları ve huzuru için ortak temennilerde bulundular. Küresel düzeyde önemli adımlar atarak gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakılması konusunda ortak çalışma alanları üzerinde fikir alışverişinde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan ve Najat Maalla M’jid New York’ta Buluştu: Türkiye’nin Çocuk Projeleriyle İlgili Önemli Görüşme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin