1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan’dan Anadoludakiler Projesine Destek

Emine Erdoğan’dan Anadoludakiler Projesine Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen program, Türkiye’nin bölgesel potansiyellerini ve yöresel ürünlerini markalaşarak ekonomiye kazandırma hedefini taşıyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Emine Erdoğan, el dokuması kumaşlar, halılar, takılar, doğal kokular, aksesuarlar ve gıdaların sergilendiği “Anadoludakiler” sergisini gezip Bakan Kacır ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek’ten sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Sergide Erdoğan, bakır ürünlerin yer aldığı stantta bulunarak bakır kaseye vurdu ve katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi. Bakan Kacır, Emine Erdoğan’a Kütahya çinisinden yapılan tabloyu takdim etti.

Emine Erdoğan ve Bakan Kacır, Anadolu’nun bölgesel potansiyeline vurgu yaparak, yöresel ve kültürel değerlerin ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Programda konuşan Emine Erdoğan, usta ellerin becerisinin dünyaya kazandırılmasının önemine işaret ederek, Anadolu’nun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı, yeniliklerle günümüze taşımayı ve tüm insanlığa hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti. Bakan Kacır ise “Anadoludakiler” hareketi kapsamında 81 ilde yerel üretim ve kalkınmaya odaklanan adımların atılacağını aktardı.

Program kapsamında yürütülen projeler arasında, Anadolu’daki girişimcilere destek programları, tasarım çağrıları ve yarışmalar gibi etkinlikler bulunmakta. Anadoludakiler projesi ile büyük alıcılar ile yerel üreticiler arasında tedarik zinciri oluşturulması, sosyal satın alma uygulamaları ve Anadolu İşi merkezlerinin kurulması gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Anadolu’nun yerel ürünlerini tanıtmak ve markalaşmalarına destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler, festivaller ve projeler planlanmaktadır. Yöresel ürünlerin markalaşması ve kooperatiflerin desteklenmesi yönünde çalışmalar da devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan’dan Anadoludakiler Projesine Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin