1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan’ın Himayesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Muhteşem Sergiyle Kutlandı

Emine Erdoğan’ın Himayesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Muhteşem Sergiyle Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan himayesinde, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ programı, Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya farklı coğrafi bölgelerin yöresel ürünlerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda sergiledi. Emine Erdoğan’ın da katıldığı etkinlikte, Türk mutfağının geleneksel mirasını ve zenginliğini anlatan bir video gösterimi yapıldı. Emine Erdoğan, Anadolu’nun binlerce yıllık bereketli topraklarına vurgu yaparak, Anadolu’nun insanlık, medeniyet ve kültürel gelişimin beşiği olduğunu ifade etti.

Program, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, büyükelçiler, gastronomi alanındaki öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Türk mutfağının korunması ve tanıtılması gerekliliğine vurgu yapan Emine Erdoğan, özgün mutfak reçetelerinin korunması gerektiğini belirtti. Küreselleşmenin getirdiği olumsuz etkilerden kaçınmak adına yerel mutfakların önemine değinen Erdoğan, özgün kültürlerin korunması gerektiğini dile getirdi.

Türk mutfağının önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, özellikle Türkiye’nin etkilediği diğer toplumları bir araya getiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olduklarını belirtti. Yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlık için bir hak olduğunu savundu. Emine Erdoğan, Türk mutfağının tanıtılması ve değerlerinin korunması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığına önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Program kapsamında, 21 coğrafi işaretli ürün ve ata tohumları sergilenirken, farklı bölgelerin kültür, turizm ve ekonomisine katkı sağlayan ürünlerin tanıtımı yapıldı. Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı gibi ürünlerin yanı sıra Türk kahvesi ve boza gibi geleneksel lezzetler de ikram edildi. Etkinlik boyunca davetlilere yöresel lezzetler ve ikramlar sunuldu. Serginin, 1 ay boyunca ziyaret edilebileceği bildirildi.

Emine Erdoğan, Türk mutfağının yerel ve küresel düzeyde değer görmesi için etkinlikler düzenleyen valiliklere, belediyelere ve yurt dışı temsilcilerine teşekkür etti. Emine Erdoğan, Türk mutfağının önemini vurgulayarak, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan’ın Himayesinde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Muhteşem Sergiyle Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin