1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Emine Erdoğan’ın New York Ziyareti: Dikkat Çeken Programlar ve İkramlar!

Emine Erdoğan’ın New York Ziyareti: Dikkat Çeken Programlar ve İkramlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, 21-25 Eylül tarihleri arasında ABD’nin New York kentinde gerçekleşen BM 79. Genel Kurulu görüşmelerine eşlik etti. BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olan Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Başkanı Prof. Dr. Jeffrey Sachs’ı karşıladı.

Emine Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katılarak, New York’taki Türkevi’nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen “Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk” programına ev sahipliği yaptı. Programa birçok devlet başkanı eşi ve uluslararası temsilciler katıldı.

Aynı zamanda, Emine Erdoğan’ın New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirdiği programlar arasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir araya gelmesi ve “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” ile “Afrika Yemek Kültürü” kitabının tanıtımını yapması da yer aldı. Bu etkinliklere birçok devlet başkanı eşi ve uluslararası temsilci katıldı.

Emine Erdoğan, lider eşlerini buluşturan ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’ın özel öğle yemeğine katıldı ve Malcolm X’in kızı Ilyasah Shabazz’ı kabul etti. Ayrıca, Kadın ve Demokrasi Vakfı tarafından düzenlenen “Hayatın İçinde Kadın” adlı fotoğraf alanını ziyaret etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşlik ettiği ziyarette fotoğraf çektirdi.

Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğiyle düzenlenen “Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet” programında katılımcılara hitap etti. Programda çocukların korunması ve merhametin önemi üzerine konuşan Erdoğan, tüm ülkelere güç ve iş birliği çağrısında bulundu.

Emine Erdoğan’ın New York ziyareti boyunca gerçekleştirdiği etkinlikler ve yaptığı görüşmeler, uluslararası alanda Türkiye’nin ve kendisinin önemli bir konumda olduğunu gösterdi. ABD’deki temaslarının ardından İstanbul’a dönen Erdoğan, çeşitli konularda gerçekleştirdiği etkinliklerle dünya çapında tanınan bir şahsiyet olarak önemli bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan’ın New York Ziyareti: Dikkat Çeken Programlar ve İkramlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin