1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emlak ilanlarında önemli değişiklik! Sosyal medya platformları da denetlenecek

Emlak ilanlarında önemli değişiklik! Sosyal medya platformları da denetlenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan “doğrulanmış ilan” düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Taylan, bu düzenleme sayesinde sadece emlak portallarında değil, sosyal medya platformlarında da yayımlanan gayrimenkul ilanlarının denetleneceğini belirtti. Bu düzenleme ile internet üzerinden yayımlanan ve manipülasyona yol açabilen ilanlara karşı önlem alınacağını vurgulayan Taylan, artık sadece Ticaret Bakanlığından yetki belgesi alan gayrimenkul danışmanlarının ilan verebileceğini açıkladı.

Taylan, Türkiye’de 69 bin yetki belgeli emlakçının bulunduğunu ve yaklaşık 20 bin yetki belgesiz emlakçının bulunduğunu belirtti. Bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile staj engelinin kaldırıldığını ve yıl sonu itibarıyla 90 bin kayıtlı emlakçıya ulaşılmasının beklendiğini dile getirdi. Böylece kaçak emlakçıların piyasadan çekileceğini ve kayıtlı olmayan emlakçıların ilan veremeyeceğini açıkladı.

Yapılan düzenleme ile sosyal medya platformlarının da denetleneceğini belirten Taylan, her ilanın doğrulanmış olarak servis edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sayede tüketicilerin mağdur olması ve manipülasyonlara neden olacak ilanların ortadan kaldırılacağını ifade etti. Ayrıca düzenlemede yer alan ada ve parsel bilgilerinin herkese açık olmasının sektörde faaliyet gösteren kişiler açısından mağduriyete yol açabileceğini yetkililere ilettiklerini ve konuyla ilgili çalışma yapılacağını belirtti.

Sonuç olarak, doğrulanmış ilan düzenlemesi ile internet üzerinden yayımlanan gayrimenkul ilanlarının denetlenmesi ve manipülasyonların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Bu düzenleme ile kayıt dışı emlakçılarla mücadele edilmesi ve tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesi amaçlanmaktadır. Sosyal medya platformları da kapsayan bu düzenleme ile gayrimenkul sektöründe daha şeffaf bir ortam sağlanması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emlak ilanlarında önemli değişiklik! Sosyal medya platformları da denetlenecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin