1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Operasyonuyla Organize Suç Örgütü Çökertildi: 36 Şüpheli Gözaltında

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Operasyonuyla Organize Suç Örgütü Çökertildi: 36 Şüpheli Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda, organize suç örgütüne liderlik yapan Umut Öken’in de aralarında bulunduğu 36 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Diyarbakır merkezli olarak Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 14 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tabanca, 2 av tüfeği ve çok sayıda fişeğe el konuldu.

Organize suç örgütü üyeleri, Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerine zorla girmeye çalıştılar ve zorluk çıkaran esnafların iş yerlerine silahlarla saldırdılar. Bir iş hanını üs olarak kullanan suç örgütü üyeleri, zaman içinde diğer esnaflara karşı korku ve baskı yaratarak iş yerlerini terk etmelerini sağladılar. Ayrıca küçük yaştaki çocukları da suçlarına alet ederek esnaflara karşı tehdit ve yaralama eylemleri gerçekleştirdiler. Mağdur esnafları şikâyetlerinden vazgeçirmek için şiddet ve baskı uyguladılar.

Suç örgütü mensuplarının, Sur bölgesinde vatandaşlar üzerinde baskı kurarak kendilerine isim yapmaya çalıştıkları ve husumet içinde olan grupların arasına girerek çıkar elde ettikleri belirlendi. Ayrıca, sözde mahkemeler kurarak arabuluculuk yaptıkları ve bu yolla maddi kazanç sağladıkları da ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak, organize suç örgütlerini her koşulda çökerteceklerini ve adalete teslim edeceklerini vurguladı. Ayrıca her durumda operasyonlara devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Operasyonuyla Organize Suç Örgütü Çökertildi: 36 Şüpheli Gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin