1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlara Hibe Desteği Başvuruları Başladı!

Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlara Hibe Desteği Başvuruları Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başvuruların 18 Eylül’de başladığını ve 6 Aralık’ta sona ereceğini belirtti. Bu yıl otizmli vatandaşların iş hayatına katılımını destekleyen projelere öncelik verileceğini vurgulayan Işıkhan, engelli bireylerin iş gücü piyasasında daha fazla yer almasını hedeflediklerini belirtti.

Engelli vatandaşlar, “kendi işini kurma hibe desteği”, “mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları”, “destek teknolojileri, engellilerin işe yerleştirilmesi ve işe uyum”, “korumalı iş yeri” gibi projelerden yararlanabilecekler. Eski hükümlü vatandaşlar ise sadece “kendi işini kurma hibe desteği” projelerinden faydalanabilecekler. Bakan Işıkhan, 2014 yılından bu yana 2 bin 746 eski hükümlüye toplamda 109 milyon 968 bin 815 lira hibe desteği sağlandığını ve 3 bin 608 engelli bireye ise 183 milyon 198 bin 277 lira destek verildiğini ifade etti. Toplamda 7 bin 237 proje için 385 milyon 897 bin 77 lira kaynak ayrıldığı bilgisini de paylaştı.

Bakan Işıkhan, engelli vatandaşların çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla yeni bir adım attıklarını duyurdu. Bu yıl hibe desteğine yönelik başvurularda otizmli vatandaşların iş hayatına katılımlarını destekleyen projelere öncelik verileceğini belirtti. Engelli bireylerin iş gücü piyasasındaki katılımlarını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Işıkhan, bu doğrultuda çeşitli desteklerin verileceğini açıkladı.

Başvuruların 18 Eylül’de başladığını ve 6 Aralık’ta sona ereceğini belirten Bakan Işıkhan, engelli vatandaşların “kendi işini kurma hibe desteği”, “mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları”, “destek teknolojileri, engellilerin işe yerleştirilmesi ve işe uyum”, “korumalı iş yeri” gibi projelerden faydalanabileceklerini ifade etti. Eski hükümlü vatandaşlar ise sadece “kendi işini kurma hibe desteği” projelerinden yararlanabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlara Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin