1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdek Limanı’nda Gerçekleştirilen Su Altı Temizliği Etkinliği!

Erdek Limanı’nda Gerçekleştirilen Su Altı Temizliği Etkinliği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdek Belediyesi, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Gönüllüleri ile ODTÜ Sualtı Topluluğu iş birliğiyle, 4-6 Ekim tarihleri arasında su altı temizliği, kirlilik envanteri ve farkındalık yaratma amaçlı çalışma yapıldı. Temizlik çalışmasında 2 su altı görüntüleme yönetmeni ve 36 gönüllü dalgıç görev aldı. Denizden çıkarılan katı atıklar arasında ömrünü tamamlamış lastikler, çeşitli çöpler ve hayalet ağlar da bulunmaktaydı.

Erdek Limanı’nda gerçekleştirilen çalışma sırasında, klozet, tuvalet taşı, çöp konteyneri, sandalye, plastik malzemeler, araç lastikleri ve cam şişeler gibi atıklar çıkarıldı ve su altı kameralarıyla kaydedildi. Toplanan atıklar, Erdek Limanı’nda sergilenerek halka gösterildi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, müsilaj oluşumunun temel nedenlerinden birinin denize atılan atıklar olduğunu belirterek, 2021 yılında yaşanan müsilaj felaketinin başlıca sebeplerinden birinin denize bırakılan atıklar olduğunu söyledi. Deniz temizliği sırasında plastik nesneler, araç lastikleri ve cam şişeler gibi atıklar çıkarıldı. Karışık, çocuklara ve torunlara daha temiz bir Erdek bırakabilmek için denizlerin kirletilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği’nden Hakan Tiryaki ise, deniz dibinde yaşayan büyük bir midye türü olan pinaların yaşam alanlarını temizlediklerini belirtti. ODTÜ ile iş birliği içinde 36 gönüllü arkadaşlarıyla 80 dalış gerçekleştirdiklerini ve 1000’in üzerinde atık çıkardıklarını söyleyen Tiryaki, insanları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Denizin yaşamımızdaki önemini vurgulayan Tiryaki, denizi kirletmenin bir suç olduğunu dile getirdi. Her dalışta karşılaşılan atık manzarasını değiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdek Limanı’nda Gerçekleştirilen Su Altı Temizliği Etkinliği!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin