1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan: “6-8 Ekim olaylarının hesabı soruldu, Gazze soykırımı devam ediyor!”

Erdoğan: “6-8 Ekim olaylarının hesabı soruldu, Gazze soykırımı devam ediyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle: Dün 6-8 Ekim olaylarının 10. yıl dönümüydü. Bu olaylar sırasında Kobane bahanesiyle çıkan ve 2 emniyet görevlimizin şehit olduğu, 35 sivilin hayatını kaybettiği ve 761 kişinin yaralandığı vahim olaylar yaşandı. Yaşananlar sonucunda birçok ev, iş yeri, okul, Kuran kursu, kütüphane, kültür merkezi, müze ve yurt binası zarar gördü. Özellikle katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan canilik, unutulmayacak acı bir olaydır. Toplumdaki adalet beklentisine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olaylara karışanların hak ettikleri cezaları aldıklarını ifade etti.

Erdoğan, aynı zamanda Suriye’de yaşanan olayların da 6-8 Ekim olaylarının nasıl bir tertip olduğunu ortaya çıkardığını belirtti. Ancak bu olaylara karışanların hala yüzleşme cesaretini gösteremediğine dikkat çekti. CHP’nin de olaylar karşısındaki tutumunu eleştiren Erdoğan, Türkiye’nin bu travmayla hesaplaşması gerektiğine inandığını söyledi.

Ayrıca Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da eleştirdi. Gelişen olaylara karşı Türkiye’nin tüm tedbirleri aldığını ve bölgesel çatışma riski karşısında daima güvenliği sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Filistin ve Lübnan’daki kardeşlerimize yapılan saldırıları kınayan Erdoğan, insani yardımların artırılacağını açıkladı.

Son olarak, Türkiye’nin ekonomi, adalet ve güvenlik konularında çözüm odaklı politikaları devam edeceğini belirten Erdoğan, ülkenin asil duruşuna vurgu yaparak, tüm zorluklara karşı kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “6-8 Ekim olaylarının hesabı soruldu, Gazze soykırımı devam ediyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin