1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Amerika ile Ticarette Yeni Sayfa Açılabilir

Erdoğan: Amerika ile Ticarette Yeni Sayfa Açılabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, Amerika ile ekonomik ve ticari ilişkilerin önemli bir boyutunu oluşturduğunu belirterek, son iki yılda Amerika’nın Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ikinci, en fazla ithalat yaptığı beşinci ülke olduğunu ve ikili ticaret hacminin geçen yıl 30 milyar doları aştığını söyledi.

Ticarette ulaşılması gereken 100 milyar dolarlık ortak hedefe planlama ile ulaşılabileceğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı, demir çelik ve alüminyum sektöründeki tek taraflı uygulamaların terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

Savunma sanayii alanındaki iş birliğinin potansiyelinin kısıtlamalar nedeniyle geride kaldığını belirten Cumhurbaşkanı, F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açtıklarını ve ihracat engellerinin kaldırılmasını beklediklerini ifade etti. Türk savunma sanayisinin dinamizmi, küresel tedarik zincirleri için rakipsiz fırsatlar sunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, 155 milimetre kalibrelik top mermileri üretimindeki iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Mevcut projelerin ilerletilmesi ve yeni ortaklıklar kurmak için desteklerinin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Amerikan iş dünyasından daha etkin roller üstlenmelerini beklediğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Amerika ile Ticarette Yeni Sayfa Açılabilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin