1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, Batı’yı zorlayan BRICS zirvesinde öne çıktı

Erdoğan, Batı’yı zorlayan BRICS zirvesinde öne çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı’nın dikkatle takip ettiği zirvenin önemli konuğu, toplantıda tek NATO üyesi olan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Batı medyası, Erdoğan’ın katılımının uzun süredir devam eden ‘denge politikası’nın bir parçası olduğunu belirtti ve Türkiye’nin resmi olarak BRICS’e katılması durumunda bu olayın bir ‘dönüm noktası’ olabileceğini vurguladı.

New York Times, ‘Putin’in ev sahipliği yaptığı zirvede önemli bir konuğun Erdoğan olduğunu’ başlıklı haberinde, Erdoğan’ın Türkiye’yi dünya sahnesinde uzun zamandır ‘kritik bir aktör’ olarak konumlandırdığına dikkat çekti. Gazete, “Türkiye’nin toplantıdaki varlığı aynı zamanda birçok ülkenin farklı rakip güçler arasında denge sağlamaya çalıştığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

Foreign Policy ise Türkiye’nin BRICS’e katılması durumunda jeopolitik açıdan bir dönüm noktası olabileceğini belirtti: “Türkiye BRICS’e katılırsa, Batı’nın hegemonyasına meydan okuyan bir oluşumda aktif rol alan ilk NATO üyesi olacak.”

Financial Times da Erdoğan ve Putin’in zirve kapsamında bir araya geldiğini vurgulayarak, Erdoğan’ın Batılı müttefiklerine ‘arabulucu’ olarak ne kadar güçlü bir rol oynadığını hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Batı’yı zorlayan BRICS zirvesinde öne çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin