1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan BM Genel Kurulunda Çarpıcı Konuşma

Erdoğan BM Genel Kurulunda Çarpıcı Konuşma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün BM 79. Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Konuşması sırasında birçok kez alkışlanan Erdoğan, Filistin’in üye ülkeler arasında hak ettiği yere gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Filistin’i tanımayan devletleri tarihin doğru tarafında yer almaya çağırdı.

Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin son yıllarda yetersiz kaldığını belirtti ve dünya beşten büyüktür değerlerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Gazze’deki süregelen katliama dikkat çeken Erdoğan, Gazze’nin en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldiğini belirtti.

Filistin halkının meşru direniş hakkını desteklediğini vurgulayan Erdoğan, İsrail’e karşı zorlayıcı tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Kıbrıs konusuna da değinen Erdoğan, federasyon modelinin artık geçerliliğini yitirdiğini ve Kıbrıs Türklerinin haklarının yeniden tescil edilmesi gerektiğini belirtti.

Suriye’deki duruma da temas eden Erdoğan, uluslararası toplumun gerçekçi bir diyalogdan yana olması gerektiğini ifade etti. New York’taki yoğun görüşmelerine de değinen Erdoğan, Türkiye’nin ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli mesafe aldığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’ı konuşması için tebrik ederek, BM Genel Kurulu’ndaki hitabı sonrasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan BM Genel Kurulunda Çarpıcı Konuşma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin