1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan: “Darbeler ve Muhtıralar Dönemi Kapandı!” – Türkiye Yüzyılı Anayasası Sempozyumu’nda açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesaj: “Bu Ülke Artık Darbelere ve Muhtıralara Geçit Vermeyecek!”

Erdoğan: “Darbeler ve Muhtıralar Dönemi Kapandı!” – Türkiye Yüzyılı Anayasası Sempozyumu’nda açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesaj: “Bu Ülke Artık Darbelere ve Muhtıralara Geçit Vermeyecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Adnan Menderes Kongre Merkezi Özgürlük ve Demokrasi Adası’nda gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu”nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:
“Kim ne derse desin Yassıada mahkemelerinde türlü baskılara işkenceye maruz kalan üç devlet adamımız, isimlerini milletimizin gönlüne şehit olarak yazdırmışlardır.”
Erdoğan, “Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle hatırlayacaktır. Üzerinden 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
“Yassıada’da aynı zamanda 14 Mayıs yargılanmış, demokrasimiz, milletin ihtilali yargılanmıştır. Bu ülkede kimin muktedir olduğu iktidar gücünün kimde olduğu milletin hafızasına kanla yazılmak istenmiştir. Menderes ve arkadaşlarının şahsında önce mahkum edilen sonra idam edilen bizatihi milletin özgür iradesidir” ifadelerini kullandı.
24 Mayıs’ın karanlık gölgesi her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle milli iradenin peşini bırakmadığını belirten Erdoğan, “Cunta bülteni gibi çıkan gazetelerden beşli çetelerin rol kapma yarışına kadar aynı senaryo birkaç kez yeniden tedavüle konuldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Bu ülkede artık darbeler ve muhtıralar dönemi kapanmıştır. Bu ülkede suyu bulandırıp bulanık suda demokrasiyi avlama dönemleri artık geride kalmıştır. Bu ülkede fezleker tetikçiler sona ermiştir” diyerek, Türkiye’de demokrasinin ve milli iradenin her zaman üstün olduğunu vurguladı.

Yeni anayasa ile ilgili de mesajlar veren Erdoğan, “Yeni anayasaya ülkemizin niçin lüzum duyduğunu farklı vesilerle kamuoyumuzla paylaştık. Anayasa normlar hiyerarşisinin tepesinde yer alır. 1961 Anayasası’nın millete ve milli iradeye zorla giydirdiği deli gömleği 1982’de daha da daraltılmıştır. Türkiye’nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesi, siyasete güveni zedeliyor” açıklamalarında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “Darbeler ve Muhtıralar Dönemi Kapandı!” – Türkiye Yüzyılı Anayasası Sempozyumu’nda açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesaj: “Bu Ülke Artık Darbelere ve Muhtıralara Geçit Vermeyecek!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin