1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Dünya Terör Tehlikesi İle Karşı Karşıya – Başlığa Dikkat Çekici Önerisi

Erdoğan: Dünya Terör Tehlikesi İle Karşı Karşıya – Başlığa Dikkat Çekici Önerisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen, dünyanın terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek terör örgütleriyle 40 yıldır mücadele ettiklerini belirtti. Ayrıca İsrail’in Filistin topraklarını işgalinin 40 bin masum insanın hayatını kaybına yol açtığını hatırlattı ve uluslararası sistemin enkazı olarak nitelendirdi. Bu durumu değerlendirerek İsrail’e baskının artırılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan’ın yaptığı konuşmada zirve için belirlenen “Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışı’nda Çok Taraflı Diyalogun Güçlendirilmesi” temasının önemine değindi ve uluslararası sistemin karşı karşıya olduğu zorluklardan bahsetti. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı gibi sorunların yaşanan jeopolitik sarsıntıları artırdığını söyledi.

Erdoğan, Gazze’de, yaklaşık 40 bin masum insanın hayatını kaybettiği saldırıları ayrıntılı olarak anlattı ve uluslararası toplumun birlikte hareket ederek İsrail’i durdurmaya zorlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca bölgedeki barışın sağlanması için İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye olarak uluslararası düzenin zafiyetlerine dikkat çekerek güçlünün haklı olmadığını ve ekonomik eşitsizliklerin giderilmesi için çalıştıklarını dile getirdi. İnsanı ve insani değerleri merkeze alan bir diplomasi anlayışıyla bölgede ve ötesinde barışı tesis etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Terörle mücadelede Türkiye’nin tecrübelerinden bahseden Erdoğan, PKK, PYD, YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ettiklerini ve uluslararası iş birliğinin bu tehdidi bertaraf etmek için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, birçok insani soruna karşı duyarlı olduklarını ve Suriyelilere ev sahipliği yaptıklarını vurguladı.

Erdoğan, Uluslararası toplumun içinde bulunduğu sınamalarla mücadelede Türkiye’nin sorumluluk alarak önemli bir güç olduğunu yineledi. Asya girişimiyle Asya ile ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini ve Şanghay İşbirliği Teşkilatı’yla ilişkileri geliştirmeye önem verdiklerini ifade etti.

Son olarak Erdoğan, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Astana’da gerçekleştirilen zirve kapsamında yoğun diplomasi trafiği yaşandığı belirtilerek Erdoğan’ın liderlerle gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında detaylar paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Dünya Terör Tehlikesi İle Karşı Karşıya – Başlığa Dikkat Çekici Önerisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin