1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Estonya Cumhurbaşkanı Türkiye’yi Destekliyor

Erdoğan: Estonya Cumhurbaşkanı Türkiye’yi Destekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında şunları belirtti:

Yakın ikili ilişkilerimizi ve NATO bünyesindeki dayanışmamızın sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine samimiyetle inanıyorum. Türkiye-AB ilişkileriyle güncel, bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldık. Her vesileyle vurguladığımız üzere AB’ye tam üyelik stratejik hedefimizdir. Estonya’nın da bu anlayış temelinde Türkiye’ye olan desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu beklentimi Sayın Karis’le paylaştığımızı belirtmek isterim.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Ukrayna’daki yıkımın bir an evvel son bulması ve taraflar için adil, nihai çözüme ulaşılması ancak diplomasiyle mümkündür. Rusya’nın dışlandığı girişimlerin istenilen sonuçları vermeyeceğine inancımız tamdır.

İsrail’in uluslararası toplumun kalıcı ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’de sürdürdüğü katliamlar, bölgesel istikrarı ve küresel güvenliği tehdit etmektedir. Gazze’deki insani felaketin sona ermesi için acil ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması gerekmektedir.

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ise, Türkiye’nin bölge güvenliğine ve NATO içindeki katkısının önemini vurgulayarak Türkiye’nin AB üyelik sürecini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Türkiye ve AB arasındaki diyalogun kıymetli olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Estonya Cumhurbaşkanı Türkiye’yi Destekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin