1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: Gürcistan ile Ticarette Yeni Hedef 5 Milyar Dolar

Erdoğan: Gürcistan ile Ticarette Yeni Hedef 5 Milyar Dolar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ile Gürcistan Başbakanı arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin basın toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuldu. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamalar şu şekildeydi: Slovakya Başbakanı’na yapılan saldırıdan üzüntü duyduk ve Slovakya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bölgemizin huzuru, istikrarı ve güvenliği için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Gürcistan halkının 10 gün sonra kutlayacağı bağımsızlık gününü şimdiden tebrik ediyorum. Bugün dost iki komşu ülke olarak önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Gürcistan Başbakanı iç siyasi değerlendirmelerini paylaştı.

Geçen yıl ikili ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştı. Yapılan görüşmelerde yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde anlaşıldı. Tarihi İpek Yolu’nu hayata geçiren Orta Koridor’un bel kemiği Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için çalışmalar devam ediyor. Terör örgütleri ve suç şebekeleriyle daha etkin mücadele için adımlar atılacak.

Filistin halkının özgürlük mücadelesini desteklemek için tüm insanlığın hukuk ve diplomasi zemininde bir araya gelmesi gerekmektedir. Filistin’e verilen destek gösterilerini anlamlı buluyorum. Filistin devletini henüz tanımayan diğer ülkeleri bu adımı atmaya davet ediyorum.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının ardından konuk başbakan tören kıtasını selamladı. Törende 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Gürcistan her zaman barışın yanında olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Gürcistan ile Ticarette Yeni Hedef 5 Milyar Dolar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin