1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, Guterres’le Sıfır Atık çalışmalarını paylaştı

Erdoğan, Guterres’le Sıfır Atık çalışmalarını paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitti. New York’ta bulunan Emine Erdoğan’ın da eşlik ettiği ziyarette, BM Genel Merkezi’nde Guterres’le bir araya gelindi. Emine Erdoğan, Guterres’e tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmaları Guterres’le paylaştı. Emine Erdoğan ise Azerbaycan’ın ev sahipliğinde kasım ayında düzenlenecek COP29 kapsamında Azerbaycan’la yakın işbirliği içinde olduklarını paylaştı. Danışma Kurulu’nun 3. yüz yüze toplantısının da COP29 marjında gerçekleşeceği belirtildi.

Erdoğan, son dönemdeki savaşları üzüntüyle izlediklerini ve savaşın doğayı da sessiz bir kurban haline getirdiğini söyledi. Doğayı tahrip eden savaşların kayıplara ve yıkıma yol açtığını vurguladı.

Görüşmenin ardından Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Guterres’le verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Sıfır Atık konusundaki çalışmaları ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, Azerbaycan’da yapılacak olan Danışma Kurulu toplantısına Guterres’i davet ettiğini ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Guterres’le Sıfır Atık çalışmalarını paylaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin