1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan İspanya’da! Kral Felipe ile görüşmesinde sert açıklamalarını yaptı

Erdoğan İspanya’da! Kral Felipe ile görüşmesinde sert açıklamalarını yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Kralı VI. Felipe ile Madrid’de gerçekleştirdiği görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım politikalarına dikkat çekerek, bu politikaların derhal sona ermesi gerektiğini vurguladı. Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında gerçekleşen bu görüşme, Zarzuela Kraliyet Sarayı’nda basına kapalı olarak gerçekleşti. İki ülke heyetleri de görüşmeye katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak “CAN” ile Madrid’e ulaşarak Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi’ne katıldı. Madrid-Torrejon de Ardoz Askeri Havalimanı’nda Erdoğan’ı İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakan Yardımcısı Fernando Sampedro Marcos ile İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho ve Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci karşıladı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Başkanvekili Celal Adan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir eşlik etti.

Öte yandan, Türkiye-İspanya ilişkilerini ele alan görüşmede, stratejik iş birliği ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konuları da ele alındı. Bu görüşme, iki ülke arasındaki iş birliğini ve dayanışmayı daha da güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İspanya ziyareti, Türkiye ile İspanya arasındaki dostane ilişkilerin daha da ilerlemesine katkı sağlayacak potansiyele sahip olduğunu ortaya koydu.

Erdoğan’ın İspanya ziyareti sırasında, Türkiye’nin yurtdışında yürüttüğü aktif diplomasi faaliyetlerine de dikkat çekildi. Türkiye’nin uluslararası alandaki etkin rolü, Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerindeki kararlı duruşu ve liderlik vasıfları sayesinde daha da belirgin hale geldi. Türkiye’nin, adalet, barış ve insan hakları gibi evrensel değerlere verdiği önem, Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretleriyle bir kez daha vurgulandı. Bu bağlamda, Erdoğan’ın İspanya ziyareti, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlü ve etkili bir aktör olarak konumunu pekiştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan İspanya’da! Kral Felipe ile görüşmesinde sert açıklamalarını yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin