1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: İsrail’in Soykırımı ve BM’nin Utancı

Erdoğan: İsrail’in Soykırımı ve BM’nin Utancı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’in Geleceği Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Kudüs için duyduğu hassasiyeti vurgulayarak kalbi Kudüs için atan herkesi selamladığını belirtti. Siyonizmin gerçek yüzüyle tanışılmasına sebep olan İsrail’in Gazze’den Lübnan’a uzanan soykırım politikalarını eleştiren Erdoğan, siyonist lobinin küresel güçleri ve sistemleri kontrol ettiğine dikkat çekti. Özgürlük, demokrasi gibi değerlerin İsrail’in zulmü karşısında rafa kalktığını ifade eden Erdoğan, İsrail’in sürekli genişlettiği işgali ve Filistin topraklarına el koyduğu gerçeğine vurgu yaptı.

İsrail’in devlet olarak varlık göstermesinin Filistin halkı için büyük bir felaket olduğunu belirten Erdoğan, İsrail’in sınırlarının belirsizliği ve sürekli genişleme politikasına dikkat çekti. Ayrıca BM üyesi olmasına rağmen sınırları netleşmemiş tek devletin İsrail olduğunu vurgulayan Erdoğan, İsrail’in yayılmacı politikaları karşısında önlem alınması gerektiğini savundu.

Gazze’de yaşanan vahşetin savaş suçunu andırdığını ifade eden Erdoğan, uluslararası toplumun Gazze’ye insani yardım ulaştırması gerektiği çağrısında bulundu. İsrail’in BM’ye meydan okuyarak utandırıcı saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, BM’nin Gazze ve Lübnan’a uzanan kirli elleri nasıl engelleyeceğini sorguladı.

Türkiye’nin Filistin’e destek vermek için her türlü imkanı seferber ettiğini belirten Erdoğan, İsrail’e karşı somut tedbirler alan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Son olarak, trafik kazasında yaralanan ve tedavisi devam eden AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ayşenur Gök’ü ziyaret eden Erdoğan, aynı kazada hayatını kaybeden Betül Önderoğlu’nun ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunduğunu açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: İsrail’in Soykırımı ve BM’nin Utancı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin