1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan: “Kafkasya’da Barış Rüzgarları Esiyor, Türkiye Enflasyondan Nemalanandan Nefret Ediyor”

Erdoğan: “Kafkasya’da Barış Rüzgarları Esiyor, Türkiye Enflasyondan Nemalanandan Nefret Ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine, Beştepe’de gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye’nin Yüzyılın İnşası yolunda ilerlediğini ve hiçbir engelin kendilerini hedeflerinden alıkoyamayacağını belirtti. Güvenlikten terörle mücadeleye, ulaşımdan dış politikaya kadar birçok konuyu kapsayan toplantıda, aziz millete verilen sözlerin tutulması ve ülkenin hedeflerine ulaşması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının ülkede misafir edilmesiyle Güney Kafkasya’da kalıcı bir barışın sağlanması yolunda önemli adımlar atıldığını belirten Erdoğan, Azerbaycan ve Ermenistan’ın barış çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirdi. Türkiye’nin bölgede kardeşlerine destek olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Ekonomiye yönelik olarak enflasyondaki düşüşe değinen Erdoğan, fahiş fiyat artışlarının gerilediğini ve bu sürecin devam edeceğini söyledi. Enflasyondan nemalanan kesimin ülkeye zarar verdiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin bu tür olumsuzlukları bertaraf ederek hedeflerine odaklanmaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, 3 seçim, salgın ve depremin ekonomi üzerindeki etkilerine de değindi.

Almanya ile dostluk anlaşmasının 100. yılını kutladıklarını belirten Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’u ağırladıklarını ve ikili ticaret hacminin artırılması hedefinin olduğunu söyledi. Türkiye’nin coğrafi konumuna, hedeflerine ve çıkarlarına uygun şekilde dış politikasını yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.

Son olarak, TUSAŞ’taki terör saldırısında 5 vatan evladının şehit edilmesine değinen Erdoğan, terör eylemlerine karşı kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini ve terör örgütlerine geçit vermeyeceklerini belirtti. FETÖ elebaşının haysiyetsiz ölümünün ibret olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, siyasi partilerin teröre karşı tek ses olmasını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Deprem bölgesindeki konut çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve mağdurların yeniden yerleştirilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “Kafkasya’da Barış Rüzgarları Esiyor, Türkiye Enflasyondan Nemalanandan Nefret Ediyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin