1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: NATO Zirvesinden Çarpıcı Mesajlar

Erdoğan: NATO Zirvesinden Çarpıcı Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarına göre, zirve programı başarılı bir şekilde tamamlandı ve ittifakın 75. yılında tarihi bir zirve gerçekleştirildi. Başkan Biden ve ABD makamlarına ev sahipliği için teşekkür edildi. Rusya-Ukrayna savaşında uluslararası hukuktan yana duruş sergilendi ve yeni somut adımlar üzerinde mutabık kalındı. NATO’nun Ukrayna’ya eğitim girişimi onaylandı ve Kiev’e NATO kıdemli temsilcisi atanması kararlaştırıldı. Türkiye, savaşın sona ermesine yönelik çabalarını sürdürürken adaletli bir barışın önemine vurgu yapıldı.

Krizlerin derinleştiği ve gerginliklerin arttığı dönemde Türkiye’nin sorumluluklarını yerine getirdiği belirtildi. Türkiye’nin ittifaka en fazla katkı sağlayan ülkelerden biri olduğu vurgulandı ve alınan kararların uygulanmasının ittifakın bütünlüğü açısından önemli olduğu ifade edildi. NATO’nun terörle mücadele belgesinin güncellendiği hatırlatılarak terörle mücadelenin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. DEAŞ ile mücadelede NATO’nun tespit ettiği temel tehdidin ele alındığı ve müttefiklerden destek beklediği belirtildi.

Ayrıca, NATO’nun güneydeki ortaklarıyla daha yakın koordinasyon içinde olması gerektiği savunuldu ve Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekildi. İsrail’in saldırıları sonucunda 40 binden fazla masum insanın hayatını kaybettiği vurgulandı ve Filistin meselesine kalıcı çözüm bulunmadan barışın mümkün olamayacağına işaret edildi. İsrail’e askeri destek verilmesinin kabul edilemez olduğu belirtildi ve Filistin’in kendi devletini kurması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: NATO Zirvesinden Çarpıcı Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin