1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, Putin ve Diğer Dünya Liderleri Bir Araya Geldi: İşte ŞİÖ Zirvesinden Kareler!

Erdoğan, Putin ve Diğer Dünya Liderleri Bir Araya Geldi: İşte ŞİÖ Zirvesinden Kareler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Zirve öncesinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından Astana’da karşılandı. Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın ev sahipliğinde Bağımsızlık Sarayı’nda düzenlenen zirve öncesinde liderler, aile fotoğrafı için bir araya geldi. Fotoğraf çekiminde Erdoğan’ın sağında Rusya Devlet Başkanı Putin, solunda ise Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhammedov bulundu.

Aile fotoğrafında Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Birleşik Arap Emirlikleri Yüksek Konseyi Üyesi ve Resulhayme Emiri Suud bin Sakar el-Kasimi, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de yer aldı.

Erdoğan, zirve öncesinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye’nin Katar ve Moğolistan ile ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve bölgedeki gelişmeler de görüşme konuları arasındaydı.

Erdoğan, görüşmelerde İsrail’in bölgeye yayılmasının tehlikelerine dikkat çekerek uluslararası toplumun İsrail’i durdurması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze’deki insani krizin çözümü ve bölgeye yardımların kesintisiz ulaştırılması konusunda Türkiye’nin çabalarını artırdığını belirtti.

Moğolistan Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Türkiye ile Moğolistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı. Erdoğan, Türkiye’nin Moğolistan ile köklü kültürel ve tarihi bağlara sahip olduğunu belirterek bu ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde gerçekleştirilen bu görüşmeler ve aile fotoğrafı çekiminin ardından Erdoğan, Türkiye’ye geri döndü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Putin ve Diğer Dünya Liderleri Bir Araya Geldi: İşte ŞİÖ Zirvesinden Kareler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin