1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: SAHA EXPO 2024’te Savunma ve Uzay Sektörlerinde Büyük Adımlar

Erdoğan: SAHA EXPO 2024’te Savunma ve Uzay Sektörlerinde Büyük Adımlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, İstanbul’da gerçekleşen “SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı”nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından önemli satır başları şöyle: Ülkemizin savunma, havacılık ve uzay sektörlerinin lider firmalarının bir araya geldiği SAHA EXPO 2024 Fuarı’nda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımızı, firmalarımızı ve sponsorlarımızı kutluyorum, fuarda yer alan tüm ürün sahiplerini tebrik ediyorum.

TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısında şehit olan kahramanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin fedakarlıklarını daima minnetle hatırlayacağız. Hiç kimse bizi geri adım atmaya zorlayamaz. Türkiye, ülkenin bekasını koruma kararlılığına sahiptir. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir.

Biz, bu hainliklerin arkasındaki amacı net bir şekilde görebiliyoruz. Bölücü hainlerin Türk milletine karşı hangi tehlikeli emelleri beslediğini çok iyi biliyoruz. Terörsüz bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Hiçbir terör saldırısı Türk milletinin birlik ve beraberliği üzerinde etkili olamaz. Bu ülke büyük ve güçlü bir Türkiye olma hedefini hiçbir saldırı engelleyemez.

Türkiye, savunma sanayi sektöründe güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. SAHA İstanbul, savunma sektörümüz için çok önemli bir platform haline gelmiştir. Bu fuar, küresel pazarlarla bizleri buluşturarak uluslararası savunma sektöründe önemli bir konuma gelmiştir. Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarıları herkes tarafından takdir edilmektedir.

Savunma sanayi şirketlerimiz, 2024 yılında 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek rekor kırmıştır. Türkiye’nin savunma sanayindeki yerlilik oranı yüzde 80’in üzerindedir. Ülke olarak, savunma sanayinde önemli başarılar elde etmiş durumdayız. Gelecekte de daha ileriye gitmekte kararlıyız.

Türkiye, savunma sanayinde bağımsız bir şekilde ilerlemekte ve dünya çapında saygın bir konuma ulaşmıştır. Türkiye’nin savunma sanayindeki bağımsızlık mücadelesi, ülkemiz ve mazlumlar için yeni bir dönemin habercisidir. Türkiye, barış ve huzurun hakim olduğu bir asra doğru ilerlemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: SAHA EXPO 2024’te Savunma ve Uzay Sektörlerinde Büyük Adımlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin