1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirdi: “Kritik Adımlar Atıyoruz”

Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirdi: “Kritik Adımlar Atıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri’nde gerçekleşen TOBB Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Türkiye olarak küresel ekonomik durumun etkilerinden maalesef biz de nasibimizi alıyoruz. 6 şubat depremleri sonucunda 53 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti ve 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale geldi.” dedi.

Depremzedelerin toparlanması için gösterilen çabanın takdire şayan olduğunu belirten Erdoğan, “Mali idareler seçimlerinde kararlı duruşumuzu sürdürdük ve hiçbir şekilde ülkeye ek yük getirecek adımlar atmadık.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın vurguladığı önemli bir konu da istihdam oldu. Son 11 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşıldığını belirten Erdoğan, “Ülkemizin risk primi düşüyor ve dış finansmana erişim kolaylaşıyor. Orta vadeli programımızı güçlendirecek kritik adımlar atıyoruz.” dedi.

Erdoğan, programın güçlendirilmesinde üç temel önceliğin olduğunu belirtti. Bu önceliklerin üretken büyüme, kaynakların verimli kullanımı ve kamu malının korunması olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bizler Türkiye’nin geleceği için birlikte hareket etmeliyiz. Ortak akıl ve iradeyle sorunlarımızı çözmeliyiz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda Türkiye’nin ekonomik durumunu değerlendirdi: “Kritik Adımlar Atıyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin