1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan ve Özel İlk Kez Bir Araya Geliyor! Yeni Anayasa Görüşmesi Gündemde

Erdoğan ve Özel İlk Kez Bir Araya Geliyor! Yeni Anayasa Görüşmesi Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasette büyük bir gündem oluşturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşecek olan görüşme, 8 yıl aradan sonra bir ilk olma özelliği taşıyor. AK Parti ve CHP genel başkanları, 2016 yılından bu yana ilk defa bir araya gelme kararı almış durumda. Bu tarihi görüşme, CHP Genel Başkanı’nın Erdoğan’a bayram tebriği telefonu açmasıyla başlamıştı. İkili, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıl dönümü kutlamalarında kısa bir görüşme yapmış ve burada tekrar bir araya gelme kararı almışlardı.

Görüşmenin ana gündem maddesi ise yeni anayasa olacak. Erdoğan, Irak dönüşü yaptığı açıklamada CHP’nin değişime destek verebileceğine inandığını belirtmişti. Özgür Özel ise görüşmede yerel yönetimlerin borçları yüzünden yaşadığı sıkıntılara ve gelir kaynaklarının artırılmasına odaklanacak. Bunun yanı sıra belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler gibi konular da masada olacak.

Görüşmenin diğer bir önemli konusu ise İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları ve kalıcı barışın sağlanması için atılan adımların değerlendirilmesi olacak. Özgür Özel’in, Filistin için liderlere mektup yazması ve yakın gelecekte Filistin’e yapacağı ziyaret ile ilgili bilgi vereceği belirtiliyor. Özel, görüşme öncesinde eski CHP liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşerek Erdoğan’la yapacakları görüşmeye ilişkin fikir ve önerilerini paylaşmıştı.

Kararlaştırılan görüşmenin gerçekleşeceği mekan, AK Parti Genel Merkezi olacak ve saat 16.00’da başlayacak. Türkiye siyasetinde uzun bir süredir beklenen ve önemli sonuçlar doğurması beklenen bu görüşme, siyasi kulislerde ve kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Erdoğan ve Özel’in yapacakları görüşmenin Türkiye’nin yakın geleceği ve siyasi atmosferi açısından oldukça belirleyici olması bekleniyor. Her iki liderin de bu görüşme sonucunda ortak bir paydada buluşarak ülke için olumlu adımlar atmaları umuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Özel İlk Kez Bir Araya Geliyor! Yeni Anayasa Görüşmesi Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin