1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Ateşkes Çağrısı: “İsrail’e Dur Demesini Bekliyoruz”

Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Ateşkes Çağrısı: “İsrail’e Dur Demesini Bekliyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u Dolmabahçe’de ağırladıktan sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Gazze ve Lübnan konularının yanı sıra bölgede yaşanan insanlık dramına ilişkin uluslararası baskı oluşturulması gerektiğini vurguladı. Scholz ise, İsrail konusunda farklı fikirlere sahip olduklarını belirterek, ikili bir devlet çözümü gerektiğini ifade etti. Erdoğan ayrıca, İsrail’in bölgede yayma anlayışı olduğunu dile getirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar arasında Türkiye’nin Almanya ile olan ilişkilerini güçlendirmek istemesi, savunma sanayi işbirliğinin artırılması ve AB ile vize serbestisi konusundaki beklentileri yer aldı. Ayrıca, bölgesel ve küresel meselelerde fikir alışverişinde bulunulduğu ve İslam düşmanlığına karşı ortak bir mücadele kararı alındığı belirtildi.

Scholz ise Ukrayna’ya yönelik Rus saldırısını uluslararası hukuk ihlali olarak gördüklerini ifade ederek, İsrail konusunda farklı düşüncelere sahip olduklarını söyledi. İkili ilişkilerin olumlu yönde geliştiğini belirten Scholz, vize konusunda da iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, günün öne çıkan haberler arasında Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgutlularla Behzat Ç.’yi çekeceği ve ilçe tanıtımı yapacağı haberi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Ateşkes Çağrısı: “İsrail’e Dur Demesini Bekliyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin