1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan 1 Mayıs’ta Taksim Uyarısı

Erdoğan’dan 1 Mayıs’ta Taksim Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ’13. Çalışma Meclisi Yemeği’ düzenlendi ve Cumhurbaşkanı konuşma yaptı. Konuşmasında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, 1977 yılında yaşanan olayların uzun süre şiddet ve kaos günü olarak algılandığını ancak 2009’dan itibaren resmi tatil ilan edildiğini belirtti. Ayrıca Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığını vurgulayarak, şiddet çağrılarının terör örgütlerine zemin hazırladığını söyledi.

Erdoğan, işçilerin sıkıntılarını kendi sıkıntısı olarak gördüklerini ve net asgari ücreti 2024 yılında 17 bin 2 liraya yükselterek istihdamı arttırdıklarını ve sendikalı işçi sayısını da artırdıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş’ta yaşanan yangında 29 emekçinin hayatını kaybettiğini ve bu acı karşısında ses çıkmadığını belirterek, ihmallerin muhalefet belediyelerine çıkınca tepkilerin lal olduğunu söyledi. Ve Antalya’da teleferik faciasında da aynı durumun yaşandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmenin yeri ve saati belli oldu. Zirve, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek ve diyalog kanallarının açık tutulması ve ülke meselelerinin yüzyüze görüşülmesi için önemli bir adım olarak nitelendirildi. Görüşme, 2 Mayıs günü saat 16.00’da başlayacak ve Erdoğan’ın jest olarak AK Parti Genel Merkezi’ne randevu vermesi olumlu karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan 1 Mayıs’ta Taksim Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin